Large Rainbow Pointer

Friday, 4 July 2014

Bulan Puasa menjelma lagi

Pertama sekali nak cakap "selamat Berpuasa" kepada semua umat islam seluruh dunia. bila puasa menjelma,secara automatik lah kan bazar ramdhan ada. nak cerita sikit bazar kat pantai timur. 
tadi aku dan clasmate aku pergi bazar, lagi pun bosan duduk hostel tak tahu nak buat apa, alang2 orang da ajak, tak kan kita nak tolak kan, follow je lah kan. 

jalan punya jalan trtbe stop tengah tengah jalan, korang tahu kenapa,aku nampak Ayam Golek, tapi nie bukan ayam golek,ayam tempayan, unik tau . sebab diaorang bakar dalam tempayan. tapi rasa semua sama lah kan. bukan teringin nak makan ayam,cume terkedu lihat ayam dalam tempayan, kat sini je lah boleh tengok ayam dibakar dalam tempayan.tengok punya tengok tak sedar. makanan 1 apa pun tak beli lagi,sakan tengok ayam dalam tempayan. HAHA. kitaorang pun pusing 1 bazar sebelum beli,takot2 ada yang lagi sedap,kalau 2 3 kali kita pandang kan . 

pusing punya pusing,1 makanan pun tak dapat, tak tahu nak makan apa, last2 beli nasi kerabu,kuih dan air tebu. tak boleh nak banyak banyak, den bawa duit 20 inget je, kan sapo nak belanje den, tapi memang btul lah kan,masa puasa nie,tak payah beli banyak2 ,kan nanti tak dapat buat solat trawih nanti. hehehe

ok lah,masa untuk tidur. semoga hari esok menjadi lebih baik daripada hari nie. assalamualaikum
selamat berpuasa semua :) 


to awak: selamat berpuasa & hati-hati balik ke sini.. :)