Large Rainbow Pointer

Friday, 27 December 2013

cube nasib :)

Assalamualaikum ! 

Hyee korang, lama da aku tak berblogger, mungkin sebab bz sikit dengan asgmnt dan test.. 
okk,untuk sem kali nie rasa-rasanya sem kali nie aku boleh bawa dengan ok je,tak ada masalah. just untuk naikkan pointer 3.00 ke atas ... hehe.. emm masa sem lepas target biasa2 je,alhamdulilah sem lepas aku dapat bolehh lah,sedap mata memandang :) 
bila pointer naik terus mak aku tambah duit poket jadi RM400.00 ..ahhhh,banyak tak.. hehehe...

okk ,korang doakan lah aku sem kali nie aku dapat capai target yang aku ingin capai.. insyaallah,mudah-mudahan lah kan... :)) . sekarang nie nak cerita pasal malam nie,hehe
apa yang aku cube nasib uh?? :) korang tahu tak ? aku belajar memasak lah .. hehe
kang,kalau korang perasan pasal story yang aku pernah cerita kan,pasal nasi paprik tak silapnya lah. kan aku kata yang aku nak share lah sikit,apa yang aku masak.walaupun baru permulaan.. apa orang kata,first try.. hehe :) 

kalau korang nak tahu,aku belajar masak pasal jemput2 ikan bilis.akak aku yang ajarkan.. 
dia ajar sebab aku yang suruh ajar,sebab nanti kat ostel aku boleh masak sendiri,jimat sikit duit,betol tak..sambil-sambil uh,boleh lah diet badan sikit.. hehe

okk,jum tengok gambar jemput-jemput yang sempat aku snap gambr tadi.. :) 
 ahhh,nie lah yang aku maksudkan,sedap tak ?ahh nie kalau orang johor cakap ,kalau tak ada sambal kicap memang tak sah,kalau dicecah dengan sambal kicap,konfirm menjilat jari . hehe :) 
tak tahu lah sedap ke tak, first try nie ,korang bagi lah semangat sikit kat aku, baru rasa nak belajar masak lagi.. hehe :)

to awak : awak malam nie saya belajar masak. :) first try nie .. hehe .awak bagi lah semangat sikit kat saya eh awak.. :) okk lah,bye...assalamualaikum

Thursday, 5 December 2013

CUTI BANJIR SAMBIL CARI KATAK :)

HYee , :) assalamualaikum ! hari nie nak update pasal topic yang kat atas 2, pantai timur dilanda banjir lah. hujan lebat yang tak berhenti-henti melibatkan negeri yang aku duduk nie,diteglami air. agak-agak boleh balik johor tak rasa nya akhir bulan nanti ? macam mana nak balik johor,semua jalan yang menuju ke johor di tutup. 

lecture pulak tak dapat nak datang,sebab banjir, pelajar yang duduk luar kolej pun tak dapat nak datang,sebab bandar kuala berang da ditgalami air, dalam musim-musim hujan nie,lecture aku bagi tugusan suruh cari katak untuk buat experiment tentang katak. 
urrmmm,dalam mimpi lah aku boleh tangkap katak, siapa boleh tolong aku? :) nak bagi upah nie, hehe

kekadang, malam-malam dengar suara katak panggil hujan,tapi kalau nak tangkap masa uh, memang tak lah, perlukan katak dalam masa 3 hari lagi. pada pendapat korang nak beli ke atau nak tangkap?? urmm kalau difikir fikir kan balik,kalau beli rasa membazir,kalau tangkap tak tahu boleh tangkap ke tak. urmmm dugaan lah macam nie :( 

macam tak nak kena mengena pun dengan katak uh, tapi bila ingat balik,lecture cakap kalau awak ada katak,saya bagi markah penuh,kalau tak ada katak markah sikit. tapi boleh ke aku dapatkan katak uh dalam masa 3 hari ? urmmm nak tak nak aku mesti dapatkan pertolongan daripada kawan je sekarang nie aku harapkan .


Thursday, 14 November 2013

HAPPY BIRTHDAYYY ! :)

HYE, assalamualaikum ! ahhh tengok tak ayat yang kat atas uh? :) hari jadi sape ek ari nie 14/11/2013? hari nie hari jadi si dia yang ke-20 , dah tua dia nampaknya.. :) dia yang aku maksud itu,biarlah rahsia seperti tajuk lagu blog aku nie , hehe. muda setahun daripada dia,seorang lelaki yang hormat pada diri aku, dan seorang lelaki yang aku inginkan suatu hari nanti.. :) 
urmmm kenapa aku suka dia ? emm sebab diri ingin mengenali diri dia yang sebenar. iye walaupun aku tahu ,aku masih muda lagi untuk mencari cinta. tapi kehadiran dirinya didepan mata aku ,seperti seorang lelaki yang sangat baik. terpukau dengan cara dan adabnya. dan paling aku suka sebab dia terima aku seadanya.. :) 
sebelum nie sering kali disakiti oleh lelaki , lelaki yang hadir dalam hidup aku semuanya pergi meninggalkan aku , cuba bangkit,untuk tidak sedih setiap masa. dengan berkat doa akhirnya aku terima segala takdir dan dugaan yang datang. cuba tenangkan hati dengan mendekatkan diri kepada Allah s.w.t dan sibukkan diri dengan Asgmnt dan test.Dan bertemu dengan seorang yang sangat aku hargai. :)

to awak : selamat ulang tahun yang ke-20, terima kasih kerana membenarkan diri ini yang tak berapa sempurna menyingh di hati . terima kasih kerana mengajar saya erti kesabaran untuk menerima segala dugaan, terima kasih juga kerana menjadi semangat saya yang kedua di sini. Terima kasih juga kerana menghargai diri saya. Hope hubungan ini berkekalan sehingga penghujungnya. dan saya yakin awak mampu membahgiakan saya dengan cara dan layanan serta agama yang awak berikan kepada saya . :') terima kasih sekali lagi, saya terima awak seadanya. .. terima kasih awakk... selamat ulang tahun,semoga berjaya dalam hidup dan dilindungi oleh Allah s.w.t .. dan hubungan kita kekal sampai bila-bila, insyaallah! :') 

Happy birthdy my special someone...... ! :) 

"nursyafiqah" 





Thursday, 7 November 2013

kelik ganu mula

HYee korang! :) jum tengok tajuk besar aku kat atas uh,urmm mesti orang selatan tak tahu kan apa yang aku maksudkan, sebenarnya esok malam aku berangkat balik ke trengganu.sebabnya esoknya hari sabtu aku dah strt kelas. cuti sebulan pun dah abes . nie pun aku balik bila seminggu kelas batal selepas habisnya cuti semster. nekad kan aku balik. balik tak sampai seminggu,wang untuk tiket je dah RM 51.20 , dari trganu ke batu pahat, patah balik ke sana balik RM 51.20 . so cube korang total kan semua sekali bape? mana tak cecah seratus lebih. itu baru dikira aku saja,belum akak kembar aku. dua orang dah berapa kan. urmm tah kenapa hati nie nekad jugak nak balik johor.padahal dah sebulan dah balik,still tak cukup-cukup jugak .. mungkin faktor kemalsan dalam diri menguasai diri kot. :) 2 yang nak balik sangat uh. 

tapi tak apa lah bukan selalu pun aku buat hal macam uh, sekali skala tak salah kan boh:) bohh? dia ada lah big madam and lovely mom yang paling aku sayang ,yang bising sebab balik sekejap je.. :) i'm sorry.. promise tak buat lagi lepas nie.. hehehe. 
try untuk cuba balik sendiri dengan naik bas. tapi bukan sowg,tapi beramai-ramai. kumpul kawan-kawan suruh balik kampg,sampai je sana,caling2.. ahhhh! nampak tak ,gila kau ,angkut orang macam angkut satu kampg,class kau jahh! :D nie semua takut punya pasal.. hehehe....
malasnya nak balikk... urmmm .ada siapa-siapa nak gantikan tempat aku belajar tak? tanya semua orang pun ,tak kan ada pun yang nak jawab. orang semua nak abis belajar, aishhh aku nie sengal pun ada gak ek.. urmmm 

pada awak yang saya hargai : tak sabar nie nak tengok sumeting surprise yang awak nak bagi kat saya. :) 
terima kasih awak sebab dapat menjadi sebhgian daripada idup saya :) 
byee korang,assalamualaikummm ! ;) 



Saturday, 19 October 2013

Wabak DENGGI

HYe.. Assalamualaikum korang :) hari nie nak citer siket pasal topic kat atas uh,ahhh sebut psl denggi nie. semalam aku baru balik dari Hospital sultanah nora Batu pahat, sebab kenapa aku ada kat hospital, korang jangan salah faham pulak,bukan aku yang kena denggi,tapi kakak aku yang sulong kena wabak denggi. tak silap aku dia mula demam 10/10/2013 until 18/10/2013 ,2 pun baru doktor sahkan dia tak ada demam. jaga kakak aku,tidur sebelah dia. tahu je lah kan,hospital memang kawasan yang boring. aku tak tahu nak buat apa masa uh,sebab akak aku tidur,tidur dan tidur. asal aku nak tidur doktor datang nak cek akak. aku bangun ,then jalan-jalan satu hospital sorang-sorang,berani tak? hehehe :D cakap besar lak kan. memang lah berani.mana tak nya siang,pas uh ramai orang. memang lah time untuk hilangkan boring. 
cerita pasal wabak denggi nie, bila difikirkan balik. bahaya jugak kan penyakit nie ,boleh bawa maut pulak uh. nie nak share sikit pasal tanda-tanda demam denggi. :) 

Antara tanda-tanda yang aku tahu lah pasal denggi nie
~ Cirit-birit

~ Demam secara mengejut

~ Loya dan muntah-muntah

~ Ruam dan gatal-gatal 
~ Sakit bahagian belakang biji mata

~ Sakit kepala yang teruk

~ Sakit otot dan sendi yang teruk

~ Sakit perut

~ Sakit pinggang yang teruk (demam tulang pecah)
seee! korang nampak tak tanda-tanda yang aku bagitahu nie.awalnya sekadar demam yang biasa tetapi kesannya jelas kelihatan ! betul tak ? :) and lagi satu ,salah satu punca lagi,kurangnya minum air masak. ea lah kan setengah orang tak suka minum air suam, kadang-kadang tekak masing-masing berbeza. Badan kita nie pulakkan air untuk cergah penyakit yang datang. 

sebut pasal cergah-cergah nie, aku nak share sikit pada korang korang yang tengah demam-demam nie,isu nie pun bagi aku penting untuk bulan nie.sebab dalam hospital penuh dengan pesakit demam denggi. 

Antara cara-caranya ialah : 

1. korang kenalah buang air yang bertakung,takut-takut nyamuk membiak .
2. Banyakkan minum air mineral sebanyak mungkin. sekurang-kurangnya 7 kali sehari. 
3. memakai baju lengan panjang bila bermain di taman permainan 
4.Menutup tingkap dan pintu diwaktu senja, sebabnya nyamuk yang datang pada waktu senja 2,kebanyakkan nyamuk ades.
5. Bersihkan sekitar halaman rumah ,terutamanya di sekitar longkang dan parit-parit yang tersumbat.

ahhh,itu je lah yang dapat aku share kat korang pasal cara-cara untuk mencergah. lain korang boleh search kat google. yang aku berikan sekadar tips sampingan daripada doktor :) 
aku hanya sampaikan apa yang aku tahu je. hehehe


sekarang korang dah faham kan pasal wabak denggi nie . jadi sebelum ianya berlaku,cergah lah ia daripada berlaku. Jangan lah jadi macam keluarga aku. sorang dah masuk hospital,baru nak mulakan aktiviti pembersihan. Benciiiii nyamukkkk! ,< 
tengok,ahhh sekarang nie aku dah benci nyamuk dah. sebab dia kakak aku masuk hospital.sedih tau :'( dah lama da masuk hospital. korang doakan eh kakak aku cepat sembuh,dah lama dah dia duduk kat hospital. mudah-mudahan dia cepat sembuh,dan kuat seperti dulu lagi. :') 
ok lahh, aku nak pergi hospital,nak lawat kakak aku . bye, assalamualaikum. terima kasih kerana membacanya... :) 
 



Wednesday, 2 October 2013

Cuti Sem Bermula ! yuhhhuuuu ;)

ASSALAMUALAIKUM ! HYE koranggggg! :) lama dah wey aku tak update story kat blog aku nie :) jum fokuskan pada tajuk kat atas 2, cuti sem aku dah bermula ,sedapnya dapat baring puas2 kat rumah. rasa tenang sikit kepala nie. sebelum je tenang kepala nie,lepas sebulan,berat balik lah kepala aku nie ah.. hehe 
4 hari dah berlalu, cuti aku tak lama pun, sepatutnya paper aku habis 26/09/2013. tapi aku sengaja beli tiket lewat,sebab takut kena repet paper. tapi ALHAMDULILAH , aku lepas ke 6 paper yang aku ambil. takut lah jugak kalau tak boleh bawa,tapi nekad dalam hati aku boleh bawa,aku boleh bawa. dah Hasilnya,aku boleh bawa dengan sebaiknya :) Happy sangat-sangat... :) 

korang nak tahu ke subjet apa yang aku kena bawa untuk sem yang aku lepas nie? 6 subjet,6 paper uh 
aku ambil subjek "biologi sel,biochem,chemistry,bahasa kebangsaan A ,physics,and anatomi&fisiologi(1)" . seriesly memang susah,aku pun sakit kepala belajar 6 subjet nie,tapi kalau kita nak sesuatu 2 kan,kita pasti nak dapatkannya. mula-mula uh give up lah jugak,iyelah aku bukan lah pandai sangat.masa sekolah dulu pun ambil aliran sastera,mustahil lah budak sastera macam aku nie boleh bawa aliran sains tulen punya.dalam mimpi.. :3 tapi bila kakak kakak senior nasihatkan,diaorang kater,kalau diaorang boleh bawa,kita pun pasti boleh bawa.Aku pegang ayat yang diaorang cakap kan kat aku,aku jadikan kata-kata dia,sebagai semangat untuk aku bangkit bila masanya aku tengah give up :) kakak -kakak senior aku pointer semuanya 3 ke atas,jeles tau.. tapi ALhmdulilah lah. sem kali nie tak ada pun markah yang dapat C, lecture kata, dari B ke atas. :) 

balik pun dengan hati yang ceria, betul orang kata "biarlah kita bersusah-susah dahulu,bersenang-senang kemudian" supaya masa akan datang orang dah tak boleh nak pijak kita, :) 

kepada awak yang saya hargai , terima kasih mengingatkan saya tentang pembelajaran,bila saya malas nak buat kerja,awak selalu bangkitkan semangat saya :) 
terima kasih jugak menjadi penyokong di belakang saya. 
terima kasih atas segala-galanya.... :) 

BYE ,assalamualaikum ;) 

                          

Wednesday, 4 September 2013

ASSALAMUALAIKUM ! :) Entah kenapa kehidupan yang aku lalui sekarang nie happy, memang betul apa yang orang kata, mungkin dulu kita sedih kerana teringatkan kisah silam,tapi sesuatu hari nanti kita gembira dengan kehidupan kita yang kita lalui.Hidup aku yang tak sempurna dapat aku lalui liku-liku kehidupan aku dengan sempurna. 

kenangan yang lama telah aku padam buat selama-lamanya, kehidupan aku yang dulunya tiada lagi,aku berubah menjadi seorang perempuan yang tidak lagi ditipu oleh seorang lelaki. berhati-hati dengan kata-kata yang diungkap dan janji-janji yang dikotakan.

JANJI? semua manusia boleh berjanji,tapi tak semua janji boleh kita kotakan,tak semua kita boleh jadikan ia satu kenyataan selagi kita belum jumpa masa depan yang kita inginkan.kadang-kadang mulut kita yang kita paksakan untuk mengukapkan perkataan JANJI pada seseorang ,tetapi dalam masa itu juga hati dan perasaan kita keliru dengan kata-kata yang kita ungkapkan pada seseorang. 

sometimes aku takut jugak nak berjanji dengan si dia, takut aku tak mampu nak jadikan janji aku itu sebagai suatu kenyataan. kita tidak tahu masa akan datang,apa yang akan berlaku, dan kehidupan kita pada masa akan datang. 

perkataan SAYANG jugak memang mudah diungkapkan, tapi bagi aku tak mudah kita nak ungkapkan perkataan "SAYANG" kalau hati kita berpihak pada orang lain. perkataan itu harus iklas di mata turun ke hati, 

teman tapi mesra,itu lah yang aku ungkapkan pada hati aku untuk dirinya, sayang aku jugak padanya iklas dari mata turun ke hati,
dan kehidupan aku sempurna dengan dirinya.aku happy bersama dirinya, terima kasih awak  :)








Sunday, 4 August 2013

ASSALAMUALAIKUM ! Hye korang, lama dah kan aku tak update story kat dalam blog aku nie. sekarang nie pun dah jarang aku nak update story da, sebabnya bz dengan asgmnt dan test yang menimbun. aku update blog aku nie ah bila aku betul-betul boring tahap gaban baru aku menaip dan kongsi story kat korang. :))

ok. ahh korang dah beli baju raya belum? kasut raya? semua dah beli belum? kalau belum pergi lah beli cepat cepat takut korang tak sempat nak beraya dengan baju baju baru,excited je kan aku nie.haha :D urmm pejam celik pejam celik tinggal lagi 4 hari dari sekarang kita dah nak menyambut bulan syawal ! dan 4 hari dari sekarang juga kita bakal ditinggalkan oleh bulan yang mulia ,bulan ramdhan. 

Raya tahun nie bagi aku macam tak raya,sebabnya lecture tinggalkan assgmnt yang banyak dan test untuk aku hadapi selepas cuti raya selama 2 minggu. mana taknya naik cuti raya je,aku dah bz dengan test,test,dan test dan dalam masa 6 minggu dari sekarang aku akan hadapi final exm yang tak lama lagi. ok.memang sakit kepala dan stress pun ada! 

okk lah byee... selamat berpuasa dan berbuka :) 
assalamualaikum ! 





Thursday, 11 July 2013

selamat Berpuasa ! :)

Hye korang! :) lama dah aku tak update story kat blog kesayangan aku nie ah.. hehe
pertama sekali nak cakap "SELAMAT BERPUASA" pada semua umat islam yang ada kat seluruh dunia,moga ramdhan kali ini,ramdhan yang dibrkati oleh ALLAH s.w.t. mungkin aku paling lambat update story pasal bulan puasa, mintak maaf pada kawan-kawan sebab lambat wish first ramdhan kat korang.sebab masa first ramdhan ,aku tak ada kdt nak mesej . hehe
alasan lebih je kan aku nie :D.. 
sempat wish pada cosmate aku je.. untuk zaman persekolahan dulu.tak lagi.okk malu! =_= 
mungkin diaorang akan cakap aku lupa kawan.series aku lupa tersangat-sangat. pulak 2 lecture bagi test dan asgmnt yang banyak gila..
sebelum cuti raya kena siap submit,gila tak separuh gila aku menyiapkan asgmnt,doing asgmnt yang membuatkan aku tensionnn gila ! 
lagi2 subjet fizik,yang semamgnya subjet paling membunuh bagi aku.
soalan yang mencabar,buat aku lagi nak tahu dan cari sampai dapat jawapannya.
seolah-olah sedang berteka-teki.. hehe
cakap-cakap jugak ,sekarang dah 2 ramdhan kita menyambut bulan puasa. 
dan dalam 20 hari dari sekarang,aku dah nak balik JOHOR ! johor weyy..
ya ALLAH rindunya kat rumahh.. rindu rindu kwan -kawan kat sana,rindu nak outing dengan korang semua, tapi cuti aku untuk raya tahun nie sekejap je, cuti mid sem je. 2 minggu je wey.sekejap je kan,,urmm.. nak lama lagi tunggu lah aku final exm dulu bulan 9. lepas 2 cuti panjang 1 bulan setengah.. kauuuuuuu! amekk.. cuti panjang wey. 
tapi 2 lah,makin nak balik ,makin banyak pulak asgmnt yang diberi dan makin banyak pulak test sebelum cuti raya nie. minggu lepas je dah 3 paper,minggu nie pulak 1 paper
dah 4 paper aku test,tinggal lagi 2 paper lagi je. 
subjet nie paling aku minat #kimia dan biokimia
fizik je aku kurang minat,sebab dia kne kira momentum .aku tak minat bab nak mengira momentum orang,jadi dalam kelas,aku agak slow sikit.. hehe :)) subjet fizik je aku down sikit,subjet lain aku boleh bawa.
fizik nie kena ikot mod,kalau buat tak ada mod,tak jadi fiziknya.. heehe :) 
okk lahh,,byeeee...
selamat berpuasa pada seluruh umat islam di DUNIA !
assalamualaikum ! ;)

Wednesday, 26 June 2013

Hye untuk hari nie.. hehehe .. hari nie 26/06/2013 selesai jugak aku jawab test 1 dalam subjet bahasa kebangsaan A ,, rasa lega sikit. tapi tak boleh rasa lega sangat,next week aku  ada test lagi dalam subjet anatomi dan next week lagi akan datang test lagi dalam subjet biologi sel.

hilang sikit tension. bahasa kebangsaan dah macam sejarah dulu2.. pernah hafal fakta.mudah-mudahan dapat skor carry markh dalam kelas. insyaallah. 
septotnya aku test isnin yang lepas, tapi aku dan kawan-kawan tak dapat nak hadiri test pada masa 2, sebabnya pergi jumpa doktor,kawan demam dan aku pulak kaki sakit lagi. so terpaksa jumpa doktor untuk pertemuan 2 kali. 

lepas je kelas antomi ,terus pergi klinik,tapi menunggu giliran bertapa lamanya. sabar je lah.tungu punya tunggu dah nak dekat pukul 2 . dan akhirnya tiba giliran aku untuk jumpa doktor, dapat mc lagi dari doktor. dan dapat ubat tahan sakit dan tahan bekak. 
semamgnya paling tak suka makan ubat. dapat ubat nak, dalam almri aku tak terkira betapa banyak ubat yang diberikan oleh doktor kepada aku. nampak tak antibody aku tak kuat bila berjauhan dengan keluarga. hehe.. 

ok lah,jum tengok gambar yang sempat kawan aku amek. bye assalamualaikum


akak aku dan berselandang pink meneman kami ke klinik.
muka orang sakit, hehe..tapi muka aku tak nampak macam sakitkan..
sebabnya kaki aku yang sakit..jadi bila berdiri,nampak lah kelainan sikit bila berjalan..


tahap bosan dia dah kembali ye. aishh.... 



Thursday, 20 June 2013

jerebu

Hye untuk hari nie :) lama jugak tak update dan tak sentuh blog kesayangan aku nie ah. Bulan nie merupakan bulan yang paling bz sebelum menjelang ramadhan. bz sampai tak dengar isu semasa, dengar citer Johor sekarang tengah jerebu, maklum lah kita nie tak ada tv ,surat kabar pun jarang nak dapat kat sini . dapat tahu pun bila semalam ada rotong royong untuk bersihkan kawasan hostel,lecture bagitahu "awak kampung kat gane? " 
aku pun menjawab lah "johor " then dia cakap johor sekarang tengah jerebu,Batu pahat dan muar paling teruk. 

bila lecture cakap macam 2,tertibe terfikirkan orang di sana, macam mana keadaan keluarga aku di sana,sihat ke dak, risau pun ada.nak balik lama lagi, boleh je aku balik.sebab kelas aku strt hari ahad, kira hari sabtu kiteorang movekan kepada hari ahad,jadi cuti aku khmis,jumaat dan sabtu. fikir2 nak balik ke dak, jeles dengan diaorang yang rumah dekat dekat belake. ,< 

sebut pasal jerebu, terengganu pun ada jerebu jugak.tapi tempat aku tak kena lah.semalam baru hujan,Alhmdulilah hujan jugak.dah berapa hari tak hujan. bila semalam aku cal mak aku, tanya kabar diaorang kat rumah macam mana, diaorang kata diaorang ok je.tapi series jerebunya dah macam kat cameron highlands, tak hujan pun sana. nak balik pun tak boleh,cuma nasihat je aku sampaikan.. "hati-hati di sana,dan jaga diri. risau sangat kat sini. next week ada test,risau kat orang di johor, takut tak boleh buat lak test nanti. O_O
harap2 tak apa2 yang berlaku. 

byee,assallamualaikum...

Friday, 14 June 2013

pulau kapas

Dapat peluang pergi ke pulau kapas,siapa yang tak nak.Bila lagi aku nak menjejakan kaki ke sana.Alang-alang belajar dekat negeri orang,baik follow family day with lecture,senior dan friends.

2 hari yang lepas jabatan kp/kkp buat family day di pulau kapas. malang tidak berbau,pengalaman aku disana menjadi pengalaman yang paling pahit dalam hidup aku. iyelah pulau kapas sememangnya tempat yang paling aku minat dan teringin sekali untuk menjejakkan kaki ke sana suatu hari nanti. tapi kemalangan menimpa aku di sana. 

sayang sekali semua aktiviti yang dilancarkan,aku tak dapat join satu pun aktiviti yang dibuat, aku mengalami kesakitan pada kaki yang teramat sangat,kaki aku terseliur.Aku jatuh tangga pada tempat yang tinggi,mulanya tidak lah rasa sakit,sewaktu aku nak tidur,bisa di kaki jelas terasa, kaki aku seolah-olah kaku,dan langsung tidak dapat bergerak. Jerit sekuat hati memanggil kakak-kakak di luar khemah untuk bantu aku. waktu itu semua dah tidur,dalam pukul 1.00 pagi aku mengalami kecerderaan yang cukup parah.

kaki jadi biru,semua otot jadi kejang,tahan semampu yang boleh,malangnya air mata mengalir jugak di pipi. kakak senior aku kejutkan lecture yang sedang tidur, lecture bangun dan terus ke khemah aku untuk melihat keadaan aku. malam itu semua penghuni khemah dah tidur,tinggal aku di dalam khemah yang belum tidur,dan abang-abang senior yang di luar menjaga malam bergilir-gilir. cuba untuk lelapkan mata,tetap tak boleh,angin diluar yang sejuk buatkan kaki aku bisa teramat sangat. 

Pada keesokkan hari nya,kaki aku mula baik.setelah diurat dan dibalut oleh kakak senior. tapi masih dipapar oleh mereka. langsung aku tidak boleh bergerak.Pukul 10.00 pagi diaorang ada buat jungle tracking , jadi aku keseorangan di dalam khemah. sedih bila tidak dapat join melakukan aktiviti tersebut. :') 

jam menujukkan tepat pada pukul 1 petang, bot menanti untuk bawa kami pulang ke jeti .
sewaktu bot datang,aku merupakan orang pertama yang menaiki bot tersebut. sekali lagi aku di papar oleh mereka, bukan lelaki .tetapi perempuan. kalau lelaki memang mula2 lagi aku dah cancel, tangga yang sempit,buatkan aku rasa seperti nak terjatuh di dalam laut, nasib baik pemandu bot,membantu aku dan kawan aku untuk masuk ke dalam bot. paling tak suka,aku mengalami mabuk laut, rasa macam nak muntah pun ada masa 2. 

30 minit pun berlalu, tak sedar dah sampai,tertidor pulak dalam bot. hehe.. nie yang aku lemah,nak kena lalu tangga kecik lagi, sekali lagi aku di papar, rasa macam nak tergolek,diaorang yang kat belakang semuanya perhatikan aku,takut2 terjatuh, nak sampai ke kete, jauh lagi.kena lalu jambatan,dah tak larat dah aku nak jalan. aku dah tak larat nak jalan,kakak senior dukung aku sampai separuh jalan,nampak tak aku berat :)) , last2 kawan aku akan aku sampai ke depan . malu semua tengok =_= ngee... 

selepas masuk ke kereta, lecture terus bawa aku ke Hospital,kaki aku dah bekak teramat sangat,tunggu di hospital, lamanya .aku ditempatkan di zon merah. zon kecemasan, Alhmdulilah selepas melakukan x-ray aku tidak mengalami patah tulang,atau pun retakan pada tulang. semua nya sihat.cuma doktor nasihatkan,aku perlukan rehat secukupnya,lakukan senaman pada kaki,dan makan ubat yang di beri. 



sememangnya pulau yang cantik,tapi sayang aku tidak dapat menikmati keindahan ciptaan Ilahi ini
:') 
bye,assalamualaikum... 

Monday, 10 June 2013

HYe untuk hari nie, ok jum tengok topic yang kat atas 2,apa yang aku tak sabar sangat 2? tak sabar lawannya ea ,< 

korang nak tahu tak aku kena berlakon , berlakon?? kenapa pensyarah pilih aku,kan banyak lagi yang hebat-hebat belake, kenapa aku pulak yang dipilihnya, tak adil betul..urmmm ,< 
aku tak tahu lagi pengarahnya nak buat citer pasal apa,aku memegang watak sampingan, aku tak tahu kena jadi apa,dan meniru watak siapa. memandang kan subjet bahasa kebangsaan jadi kita kena guna 100% dalam bahasa baku ea, 

tak apa lah berlakon ,pun berlakon lah. kalau muka kat you tube pun tak apa lah. janji markah tinggi :))) saya nak markah tinggi dalam subjet nie,bahasa kebangsaan,malu lah kalau orang melayu gagal dalam subjet nie, nanti apa orang kata. tak nak lah macam 2.. 
mudah-mudahan saya dapat full markh dalam subjet nie ea,dan dapat 60 markh dalam kelas .jadi senang sikit,dalam final kena tambah lagi 40% .. banyaknya dalam kelas. 

segala apa yang dilakukan,insyaallah akan aku lakukan dengan sebaik-baik mungkin untuk sem kali nie. mudah-mudahan ea. 

menanti skrip serta tajuk BESAR movie yang sebenar.. 

tensionn.. =="

Sunday, 9 June 2013



Tak semudah itu aku boleh menerima dan menjalankan hubungan buat kali ke2. Tak semudah itu aku boleh percaya dengan kata-kata yang diberi oleh seorang lelaki yang berjanji manis untuk mendapatkan seseorang yang diinginkan. pengalaman dan kenangan lama sentiasa segar di dalam memories igatan aku.tak kan pernah lupa apa yang pernah aku alami dahulu. 

Untuk menerima kau yang belum pasti milik aku, dan menjalankan hubungan dengan kau . Aku tak berani nak buat apa-apa keputusan,tapi kau berani buat keputusan yang kau yakin 100% apa yang kau lakukan. Aku tak kisah kau ada orang lain atau pun tidak. aku redha dengan apa yang takdir tetapkan untuk aku.memang aku wanita yang selalu dipermainkan dengan janji-janji lelaki yang tak pernah menjadi kenyataan. lemah bila diri dipermainkan.seolah-olah kita ibarat patung yang tak bernyawa, dan membiarkan lalu hilang dari pandangan. 

kau mahukan aku beri peluang pada kau,tapi aku dah pun bagi peluang kat kau, walaupun kita jauh dari pandangan,tapi dekat di hati. kau masih sibuk dengan perempuan perempuan yang kat luar sana, semamgnya aku jeles,tapi aku tak boleh terlampau jeles,sebab kau bukan milik aku yang sepenuhnya. aku tak ada hak untuk marah kau tanpa sebab. aku bergantung pada jodoh,andai kita ada jodoh suatu hari nanti,insyaallah kita pasti akan dipertemukan.buat masa sekarang nie, aku cuma ingin buktikan pada keluarga aku yang aku akan membawa pulang segulung diploma nanti. 

Bila tengok kawan-kawan yang selalu berbual dengan pakwe/makwenya. yang take care akan hidup nya.terasa jugak dalam hati nie,ingin jugak ada orang yang tak care dengan kita. terasa sunyi jugak bila tiada penghibur hati yang sudi menghiburkan di kala sepi. 
kadang-kadang mengasingkan diri dari kawan-kawan bukan sebab tidak mahu berkwan dengan mereka,tetapi mengelak dari mendengar perbualan antara mereka. rasa sedih di hati. gembira melihat mereka bahagia ,sedangkan aku bhgia dalam kesedihan. :') bila mengalirnya air mata, terasa diri ini tidak layak untuk didampingi dengan seseorang. semua yang hadir hanya menyakitkan hati .

#cinta boleh dicari,tapi kesetiaan sukar dicari.  
:')  




Saturday, 1 June 2013

selamat bertunang :))

Hye untuk hari nie nak update citer pasal yang kat atas 2..siapa yang bertunang ek? of cos lah kakak aku. hari ini 1/06/13 tarikh hari jadi bakal abang ipar aku dan tarikh ini jugak lah dia melangsungkan pertunangan dengan kakak aku.mesti korang tertanya-tanya kan kakak aku yang mana tunang,semestinya kakak aku yang pertama lah bertunang.niat dihati nak sangat balik johor.tapi cuti pendek sangat 4 hari je,mana cukup. sekurang-kurangnya sebulan baru cukup. hehehe. jadi duduk je lah kat bilik nie sambil layan movie. sememangnya membosankan *-*  tahniah lah pada kakak aku, selamat bertunang.ikat 2 jangan lama-lama sangat. hehe.. kita tengok siapa yang naik pelamin dulu kak fieza atau kak yana. look and see je lahh! hehe .tapi kalau buat majlis prkhwinan,jangan buat masa kitaorang ada kuliah.tunggu kitaorang cuti semester . baru seronok kan, kalau semua family ada kan ;) so tunggu kitaorang cuti semester ea, ok jum tengok gambar akak aku tunang, aku dapat pun dekat facebook jiran aku.. hehe ... 
ini lah kakak aku yang pertama 2.hari ini dia dah bertunang.2 kakak aku dah jadi tunang orang da.. ;) yang sebelah kakak aku 2.jiran dan yang kakak aku dukung 2 anak jiran aku 2.. 



Habis sudah citer pertama.kita pergi citer kedua pulak. tarikh 25/05/2013 kawan sekolah aku melangsungkan perkhawinannya.dan masa itu jugak dia sah menjadi suami isteri. aishhh cepatnya jodoh dia sampai. tak sangka dah jadi bini orang. ahhh dah jadi bini orang 2 jaga bergaulan kat luar nanti. ingat awak 2 dah ada suami,syurga awak kat telapak kaki suami. mudah-mudahan kau tergolong dari kalangan wanita wanita solehah. aku mintak maaf,sebab tak dapat hadir masa majlis kau berlangsung. insyaallah aku akan datang jumpa kau,bila kau dah ada babyyy.. :) jahat tak aku? haha .. datang semata-mata nak tengok baby first kau.. hehe.. tak ada lah. aku datang untuk jumpa kau yang dah lama aku tak jumpa, alang-alang 2 nak tengok jugak kan baby kau.. hehe.. aishhh apa yang aku merepek nie. anway tahniah buat korang berdua. ucapan dari aku untuk korang berdua.  semoga kekal hingga ke anak cucu. jangan gaduh-gaduh. dan anggap semua itu cubaan dan dugaan dalam rumah tangga. hahaha! bila aku bijak berkata. aishhh calon lelaki pun tak ada lagi,ada hati nak nasihat kan orang yang dah khwin.. apa lah "-" tak apa tak apa.memandangkan aku kawan rapat kau. kau kena dengar lah cakap aku jugak.. baru dapat bina rumah tangga yang aman dan harmoni.. :)) okk lah jum tengok gambar baru kawan aku berkhwin. 
 selamat pengntin baru fahmi dan azyan
 so sweet lah korang.. untung kau yan.. 
moga kekak hingga ke anak cucu.. :))

Friday, 31 May 2013

PELANCARAN PROGRAM PENGGUNA KEBANGSAAN 2013

Hye untuk hari nie aku nak update pasal story kat atas.sebenarnya  citernya semalam.tapi disebabkan aku penat dan letih semalaman.Baru malam nie aku nak berciter pasal citer semalam.. hehe.. baru siap menyiapkan assgmnt tentang novel yang aku kaji iaitu curi-curi suka. satu hari suntuk nie aku baca novel dan rangka balik apa yang dah aku baca dan kena tulis balik.sememangnya leceh.. pasal markah punya pasal. terpaksa lah aku siapkan. percaya atau tidak satu hari nie aku tak makan. kedai tutup.semua kedai makan yang berhampiran kampus tutup. lapar gila hari nie. terbayang bayang nasi di kepala.. *_* 
makan maggi je lah.. 


semalam pergi program pengguna kebangsaan 2013. diadakan di pantai burok,kuala terengganu. jadi aku dan kakak senior pergi ke pelancaran program tersebut. pergi sana. ramai betul orang. rupanya keluar tv eh,tak tahu pulak aku. nampak leez,farah wahida,dan artist yang lain depan mata. leez jalan sebelah aku je masa 2.. :) aku dengan selambernya main fon dan baca majalah. boring tak tahu nak buat apa.bertolak dari kampus pukul 7. dengan perut kosong tak di isi lagi ,terus pergi dan tengok diaorang buat persembahan. jenis aku,aku bukan lah seorang wanita yang suka bersarapan di pagi hari. bukan tak biasa ,tapi tak boleh nak masuk bila pagi-pagi kena makan. bila perut dan nak makan,aku ajak senior aku pergi teman cari makanan.banyak expo dekat situ. tujuan aku sebenarnya nak cari kedai makan je sebenarnya. :) alang-alang lalu dekat tempat expo 2. ternampak kedai menjual lauk 1 malaysia. RM 4 inget. murah kan ?? ;) perut dah memanggil suruh makan,apa lagi aku pun makan kat situ. ingatkan pak cik dan mak cik  yang jual,rupa-rupanya pelajar unisza.nak tak nak,lantak lah aku pun makan je lah kat situ. 
janji perut diisi dengan nasi. yummy ^^hehehe...

Lepas dah makan,mula lah perjalan mencari barang-barang apa yang dijual. aku ajak senior aku jalan jalan tengok apa yang dijual kat expo expo kat situ. nampak kek coklat nie sedappp gilerrrr... sedap kan? ;) satu tak silap aku 3.30 inget. jadi aku beli lah. hehehe

Lepas dah beli kek, pergi men game pulak. hehe.. sedang nak menuju ke tempat game.nampak kuda. teringin nak naik kuda. tapi bila aku cakap kat akak senior aku "akak jum nek kuda, eka teringin sangat nak naik kuda,jum lah kak " tapi akak senior tak nak naik,sebab naik kuda mesti mahal kan. emm jadi aku pun fikir.tak apa lah lain kali je lah naik,duit kat tangan pun bukan banyak sangat. kalau ada masa nak ajak family datang situ. nek kuda ramai-ramai.. :)) 
nak tengok tak kudanya? eka ada simpan nie..hehehe, comel kan ? ;)
 Habis jalan-jalan tibalah masa untuk pulang ke kampus. dalam pukul 3 petang macam itu baru balik. disebabkan mereka mereka nie lah yang membuatkan sampai ke kampus lambat. beli barang tak igt dunia.sabar je lah menunggu dalam bas.dekat 1 jam tunggu. emo jugak aku masa 2.. ==" buat malu je,budak farmasi yang pergi program dekat sekayu bergerak sama sama dengan kitaorang ,lebih cepat sampai dulu dari kitaorang. aishhh... 
tapi series,best gila. rasa jatuh cinta pulak dengan Negeri terengganu nie.. :)) tempat pelancongan yang paling best sekali lahh... ! hehehe ..:))) 
okkk, itu saja ,story yang dapat aku sharekan pada korang..Assalamualaikum
gemok aku duduk sini.. :))  
,<

Monday, 27 May 2013

Hye korang untuk hari nie tak ada apa nak citer,sibuk dengan tugas tugas yang diberi.sekarang nie aku kena kaji sebuah novel untuk pmbentangan seterusnya.rasa tercabar pulak diri nie.aishhh.. :) dah lah aku bukan pengemar novel novel.aku tak minat novel sebab citer dan gimiknya kebanyakkan semuanya sama. so tak ada lagi novel yang boleh buat aku jatuh cinta sampai mati dengan satu novel pun. babak dan jalan cerita memang orang kata best,tapi bagi aku 50-50. sorry aku tak layan novel. :3 aku tak minat novel. memandangkan asgmnt aku mengkaji novel.Terpaksa lah saya mencari novel dan baca semula. kalau tak baca,macam mana aku nak cari idea dengan jalan cerita dan gaya bahasa yang diminta. saja je kan lecture nie nak buli aku. aku dah lah tak suka. tapi apa nak buat.terpaksalah membulatkan mata nie membaca setiap malam sebelum tidur. :3 

sorry buat pembuat novel dan yang menghasilkan novel. saya bukan lah peminat novel. saya cuma minat pada kulit dan kualiti bukunya. tapi walau apa apa pun diaorang yang buat novel nie memang genius.sebab bukan senang tau nak hasilkan novel yang berbab bab banyak 2 wey.. tahniahlah pada mereka yang mengarang novel. 

sebelum berundur, nak promote blog yang kedua.http://officialpembukabicara.blogspot.com/ . Blog kedua nie pasal tajuk tajuk yang aku dah belajar ,tentang cos yang aku ambil,semuanya berkait rapat dengan subjet yang pensyarah ajarkan pada aku dan kawan kawan. semoga bermanafaat buat mereka yang sudi membaca dan tak lupa jugak pada cos diploma keselamatan dan kesihatan pekerjaan. :)) saya hanya meluahkan apa yang diberikan,dan menyampaikan dengan cara yang mudah untuk saya fahami. :))  bye,jumpa lagi..assalamualaikum. ;)

Saturday, 25 May 2013

no idea *_*

Jelesnya saya bila melihat facebook pak cik sedara saya,kat situ ada pulak gambar diaorang bersama dengan family saya merantau ke perlis sampai ke PADANG BESAR,Thailand! ,< tak adilll nyaaaa.... jlesss nieee jless.. kita kat sini dah macam orang apa,pergi bandar pun kena cekik duit melampau betul si teksi driver nie, sabarrr je lahhh
huh,, tapi tak apa lah,belajar punya pasal,sijil diploma punya pasal susah pun susah lah,mahal pun mahal lahh,, janji aku dapat pegang segulung diploma kat sini dan bawa balik ke batu pahat dengan senyuman sepuas puasnya. 

ok jum tengok topic yang kat atas 2,aku tengah pening nie.idea tak datang pulak malam nie,mybe mood hari nie tak berapa nak baik. penat punya pasal lah kot,hari nie kelas aku 1 je, petang tak ada.sebab miss tak ada lagi nota untuk subjet seterusnya.jadi kena tunggu lah sehingga hari yang betul2nya.sedang dibuai mimpi yang indah.dapat panggilan dari lecture aku.opppsss huh semangat ! terkejut aku. ingatkan ada apa hal miss nie cal.rupanya dia suruh aku ambil nota biokimia dekat bilik pensyarah.Dalam hati alahai malasnya saya nak pergi ambil,bukan sebab malas nak dapatkan ilmu yang diberi.tapi malas sebab nak bergerak ke sana... JAUH kot nak ke sana ,< then terpaksa bangun,solat zohor dan bersiap ke bilik pensyarah.time tengah siap2 ,akak senior ajak pergi kuala berang beli barang makanan yang dah abis,then dengan serata merata aku cek makanan aku cukup ke tak,dan sebagai. belum sempat aku membuka mulut untuk menyatakan YE,akak aku dah siang siang mengatakan YE pada senior kiteorang 2, jadi lepas aku pergi jumpa lecture ambil nota biokimia,aku dan kakak aku tunggu kat pondok pengawal. beli barang apa yang ptut,sampai je asrama hujan turun lebat gila mase 2,basah kuyup aku.kesejukkan saya masa itu. dah lah hari itu baru balik dari klinik, harap2 jangan lah pergi lagi untuk cek demam,aku tak suka DOKTOR ! T_T doktor dia suka cucuk2 jarum,HAri 2 lagi lah aku kena cucuk dengan jarum 3 kali, 3 kali wey. nak menjerit,kang orang kata kita tak kuat.tahan tahan dan tahan,tak boleh nak tahan mengalir jugak air mata dipipi.kantoi nangis depan kawan-kawan. lemah je masa 2 aku. tak larat nak buat aktiviti masa itu. nampak orang kat depan aku pun macam nampak double ,sakit kepala sangat masa itu, tapi tak nak susahkan orang,pura pura senyum macam nie lah :) ,maknanya diaorang tahu lah aku ok.. padahal dalam hati dah macam nie :'( :'( :'( . hehehe.. 

idea apa ek aku nak buat untuk bahasa kebgsaan ,aku kena bentangkan produk pada minggu ke-6, aku dah dapat idea,tapi berkesan ke idea aku 2. nak bagitahu korang ke tak nak ek? emm korang janji jangan bagitahu kat cosmate aku tau.sebab kitaorang kena buat produk yang belum dipasarkan. jadi macam nie,idea aku 2.aku nak buat LIGHT cup. aku akan gunakan 100% barang recycle. kata nak produk terbaru kan,jadi keluaran syarikat saya ialah "LIGHT CUP 2013" .buat masa sekarang nie aku tak boleh tunjukkan gambarnya lah.sebab aku belum buat lagi.tapi yang menjadi masalahnya sekarang nie.aku fikir. aku buat cup menggunakan botol. lilin pulak aku perlu nyalakan api.then korang ada terfikir tak kalau api kena kat botol,apa akan terjadi? mesti lah botol 2 akan jadi cair kan,bila lilin 2 menjadi pendek,mesti dia makan sekali cup aku. macam mana ek? aku tak ada idea nie nak buat yang lain.kebanyakkan diaorang semua buat pasal biskut lah,kuih lah,kek lah apa lah.. jadi bagi aku itu semua dah dipasarkan.tudung? smua dah dipasarkan.bila tengok budak sem 3 buat prsention,aku boring.sebab semua prsention diaorang semuanya sama,tak kuih,kek tak kek tudung dan sebagainya. tak nampak pun kelainan nya. jadi masa minggu ke-6 nanti aku nak buatlah kelainan sikit. produk aku dari barang recycle dan aku akan hasilkan dengan cara aku yang tersendiri. tapi idea tak datang sekarang. aku tak tahu nak buat apa lagi dah,sekarang dah minggu ke-3,tinggal lagi 3 minggu lagi aku kena bentangkan.. "-".nama syarikat pun aku tak bagi nama lagi. nak bagi nama apa ek? produk tak siap lagi,tak ada maknanya lah aku nak bagi nama syarikat aku. aku kena jadi boss di depan semua orang masa itu,ibarat aku sebagai usahawan yang berjaya ! :) tak sabarnya nak promote produk ..hehehe... korang tahu tak berapa markah aku kat prsention 2?tak silap aku 10%. final markh aku cuma kena cari dalam 40% je.. maknanya segala berkaitan dengan asgmnt,movie,test dan sebagai nya markahnya dalam 60%. jadi total semua sekali 100% kan. jadi mana yang korang nak fokus kan ? of cos lah yang kat dalam kelas 2 kan.. banyak gila markah kat situ.. prsention dpat 8 atau 9 pun ok lah .. sejuk sikit hati nie.. harap2 prsention nanti berjalan dengan lancar. aku dah tak fikir apa apa dah,yang penting produk aku diterima dan aku dpat 10% markah 2.dan dapt menyakinkan orang membelinya.. doa kan aku eh kawan kawan.. :) ok lah, itu je lah aku nak sampaikan,ada masa aku sambung lagi..bye.assalamualaikum
 

Thursday, 23 May 2013

SEKAYU TERENGGANU...

Hyee,untuk hari nie aku nak citer pasal topic kat atas 2,iye setelah lama nya aku dah lama tak update story kat blog aku nie.. mungkin sebab banyak asgmnt,movie,iklan dan produk yang perlu aku laksanakan sebelum pulang ke kampung, masuk minggu depan dah masuk 3 minggu,lagi 3 minggu lagi aku kena bentangkan tugas yang perlu aku lakukan,dah malas nak cakap pasal produk dan assgmnt, jum kita masuk topic yang sepatutnya. 
Hari nie 23/05/2013 aku join senior pergi sekayu dekat dengan kuala berang terengganu.mula2 rasa malu dan segan,mana tak nya aku dari jabatan lagi,join dengan jabatan lain. siapa tak segan =_= hehe. stdy je kat terengganu,tapi tak tahu apa yang ada kat terengganu,baik aku ikot akak senior aku nie pergi air terjun sekayu. 
jabatan MLT , maksud aku jabatan teknologi makmal perubatan buat family day.kitaorang makan BBQ dan mee siam je..sedap kan? :) hehehe.. bila tengok2 ramai jugak pelajar MLT,kalah cos aku. ramai jugak yang minat cos nie ek,aku kurang minat cos nie. cos nie pening sikit. dia macam boleh buat kepala aku ting tong seperti ini *_* cinggg.. bergerak dari asrama 7.30 pagi,aku dilabelkan sebagai urus setia ,cehhh urus setia lah sangat, macam menyibuk pun ada,, hehehe.. aku dengan kakak aku je stdent KKP, baik aku sugest kan diri aku sebagai urus setia. sekurang kurang nya aku buat kerja walaupun terpaksa .. hehehe ^_^ tapi seronok.pengalaman masuk hutan,nampak pacat,ulut bulu naik badan,dan sebagainya,tapi yang paling aku suka bila buat senaman pagi.budak ss (sains sukan) ajar ,memang best gila. diaorang buat aktiviti best sangat. :)) 
aku dah tak sabar nak menungu senior cos aku pulak abis final, tak sabar nak pergi PULAU KAPAS pulakkkk ! ,<cos  KP dan KKP sepecial sikit family day ..hehe kitaorang tak buat kat sekayu (air terjun) kitaorang buat kat pulau kapas. budak cos nie pentingkan kebersihan sikit. hahaha..tapi betul lah KP (kesihatan persekitaran) diaorang pencinta Alam, KKP (keselamatan dan kesihatan pekerjaan) pulak lebihkan safety pekerja.jadi kira sama lah.. 2 cos 1 jabatan bergabung. .. tak sabar nak tunggu bulan 6 nie... :DDD
nak tunjukkan gambar,tak ada lah pulak.sekadar cerita je boleh aku kongsikan. ok lah sambung dihari yang aku free..byee..assalamualaikum.. :))

Sunday, 19 May 2013

Hyee.. hari yang paling bosan tahap entahh lahh! bangun je tidur,dapat mesej dari clasmate yang mengatakan kelas dibatalkan,sebabnya amali,amali biasa akan buat kelas kat makmal,lecture kena buatkan uji kaji dulu,baru lah mengajar. emmm so hari nie hari free ,tak ada kelas langsung dari pagi hingga ke petang,aku pun sambunglah tidur,bangun pukul 8,dapat je mesej,ALHMDULILAH di dalam hati.. :)) hehehe then sambung tidur balik.aishhh malas betul aku nie,nak jadi apa lah.. tak ada lah aku bosan gila kot hari nie,pergi cafe.makanan banyak dah abes,stdent sini makan tak igat orang betul lah,, ,< nak makan maggi,aku bukannye suka makan maggi sangat pun,bertambah mabuk je kot kalau aku makan.. tak suka maggi k T_T , tapi kalau terpaksa,nak tak nak berserah je lahhhhhh.
bangun pagi ,buka tingkap,nampak rumput.hari2 yang sama aktiviti yang aku lakukan.membosankkannnn! T_T sabar je lahhh..nak keluar tak tahu nak pergi mana,bukan tempat aku,dan bukan kawasan negeri aku pun.. duduk bilik layan movie,movie dan moviee.... pun stilll boringggg jugak... i don't know lahhh... 
tadi petang buat assgmnt,dan baca sikit nota,sebab esok miss nak soal. nak tak nak kena baca,BAHASA KEBANGSAAN.. aku rasa macam subjet sejarah masa sekolah lah pulak. Fakta je sekarang nie,aku kena igt,kalau tak. memang hilang je lahh jawapan di kepala otak nie.. emmm,stresss jugak lah baca nota2 nie.sambil aku bosan2 kan,aku buatlah benda yang tak membosankan,korang nak tahu ke apa yang aku buat,cerrr lerr teka ;)
HAHAHAHA.... impian yang aku iginkan,dan semua manusia inginkan.. hehehe
normal lah dengan apa yang aku buat sekarang nie.. hehe..semua orang mesti nak kan, jadi secara totalnya,aku pun memerlukannnnn...sebelum itu,jummm tengok gambar kat bawa nie... ;) 
                                         nie lah impian yang aku idamkan,malu lah pulakk
                                          hehehe,tapi tak apa eka,semua orang inginkan
                                          jadi,tak payah malu.. =)
                                           2)layan assgmnt dan note bhasa kebgsaan
                                             "-"
                                           4) WHO?? siapa kan gelaran pada nama 
                                           tersebut? =)
                                          5)Ada lagi,siapa punya lah nie kan,hehehe

#misss my familyy very muchhh....
-byeeee,assalamualaikum :))
                                          

Tuesday, 14 May 2013

YA ALLAH kuatkan aku untuk menduduki sem kali nie, kenapa aku rasa macam nak nangis bila tengok subjet yg boleh buat aku pecah kepala, :') aku tahu ini semua suatu permulaan untuk aku bangun dan bangkit dari pandangan orang lain,aku kena kuat untuk memajukan diri aku, dan masa depan yang lebih cerah, walaupun jauh dari keluarga tersayang,aku tetap sabar untuk menugu ke sem 6, selepas itu aku bebas dari kata kata orang lain, kadang kadang rasa macam lemah,banyak halangan yang dihadapi,sampaikan aku tewas dalam permainan yang ditakdirkan oleh tuhan kepada aku, dugaan yang dihadpi,jaga diri dan berdikari sebagai seorang wanita yang berani dari segala aspek,  
walaupun jauh dari keluarga,aku tahu yang aku ada Allah yang sentiasa menemani waktu aku sedih,lemah,dan gembira... :') 
 



Sunday, 5 May 2013

orntasi yang paling best! :)

Hye korang,sekian lamanya aku tak update story dalam blog kesayangannya aku nie .rindu nie rindu .. hehe :)) ok jum tengok topic kat atas 2,aku join orntasi untuk cos aku .kitaorang pergi orntasi dekat bachok kelantan,kelantan wey.. bila diaorang cakap orntasi kita kat kelantan,aku dah tak tentu arah dah,iyelah mana tak nya,dengar citer orang kata air kat kelantan kotor, tapi aku dalam hati mengatakan tak kot.mungkin dekat setengah setengah tempat,harap bachok airnya tak kotor lah. (mengharap dalam hati nie ==") kitaorang gerak dari terengganu 3 jam jugak nak ke kelantan,kampus aku kat terengganu.jadi makan masa jugak lah nak sampai ke sana. sampai je sana ,kitaorang diberi makanan untuk santapan malam sebelum tidur.dan paling tak best 2,diaorang bagi 1 piring dan 1 cawan. kirenya itu barang amanah yang patut kitaorang pegang,kalau HILANG kitaorang kena denda.kitaorang kena pegang tiga barang AMANAH,katanya pasiff BARANG AMANAH! korang tahu apa,pertama piring dan cawan kedua fail kertas dan ketiga paling tak boleh blah BISKUT ??? ,< biskut 2 kecik je tau.bentuk 4 segi 2,kitaorang kena jaga betul2 ,tak boleh pecah sedikit pun.ya ALLAH masa 2 aku rasa macam jaga nyawa orang dah. ialahlah kalau pecah biskut 2,tak masal kena denda. biskut 2 pulak tak boleh tinggal kat khemah mahupun dalam beg. kena bawa sentiasa. aku tahu kenapa diaornag suruh pegang ketiga-tiga barang 2,sebabnya pasif nak tengok kita nie amanah tak dalam menjalankan tangungjawab yang diberikan. orang yang memberikan kita amanah, pandai tak kita jaga dengan sebaik baiknya.jadinya aku menjaga ketiga tiga barang tersebut dengan sebaik baik mungkin. siap balut dengan tisu tau.tengok bertapa aku menghargai amanah yang diberikan..hehehe :)) lepas dah berikan barang amanah yang wajib simpan,kitoarang diberikan group mengikut negeri. aku pun buatlah negeri dengan budak negeri sama aku ,JOHOR lah kan,tanya tanya siapa nama diaorang ,tinggal mana dan sebagainya. bila dah selesai,diberikan lagi group sekali lagi dengan fail kertas tersebut,fail 2 ada nobor,aku dapat nbor 8 .group aku banyak budak kelantan. nasib ada budak kampus sama dengan aku. tak ada rasa termenung sangat,hehe dengan 3 hari 2 malam,kitaorang diberi tugas,banyak aktiviti yang dilakukan.sampai tak cukup tidur. biasa lah 2 kan kata minggu orntasi mestilah istilah PENAT 2 ada kan. hari pertama just kenalkan diri pada group masing2,hari kedua pulak kitaorang kena main futsal dan malam kebudayaan.masa malam kebudayaan 2,semua kerna terlibat. jadi tak ada siapa yang boleh elak dari malam kebudayaan itu. nak tak nak kerna join jugak,kalau tak join markah kena tolak . hari ketiga pulak hari paling malang bagi aku.sebabnya aku kena cucuk jarum dengan doktor dekat campus bachok. kitaorang kena ambil darah. bila giliran aku je, darah tak ada. hehe mana taknya aku takut jarum weyy! jarum 2 dah lah tajam ,pas2 kena ambil darah yang banyak untuk buat uji kaji . tak silap aku ,aku kena 3 kali. sekali pada tangan kanan,2 kali di tangan kiri. ya Allah masa 2,aku rasa macam nak pitam dah,rasa lemah gila masa 2,mana tak nya,sekali cucuk tak jalan,sekali lagi cucuk pun tak jalan jugak,lastly baru boleh. jalan pun dah tak betul .. :3 tapi series aku fobia dengan jarum suntikan. bila dah selesai buat medical ,masuk dewan balik dan jalankan aktiviti explore,kak ayu sebagai pengarah orntasi tanya pada aku "ok tak awak nie" kak ayu orang johor,jadi agak rapat sikit lah dengan kak ayu ;) tak kan aku nak jawab tak ok pulak,lepas nie dah lah permainan yang paling best,rugi 2 kalau tak join. jadi aku tipu lah kak ayu.aku cakap lah aku ok je. hehehe .. padahal dah lemah gila masa 2,, hehe :)) bayangkan korang tahu tak,3 hari kat sana aku tak mandi, apa yang diharapkan rupanya tak menjadi kenyataan,air yang kotor .buat aku tak nak mandi dah rasa nak balik je masa 2. kampus dah ok,tapi air je kotor. boleh orang kelantan nie duduk dengan air yang kotor. bila air dah kotor,aku nie pulak ada allergic. biasa aku tak boleh makan seafood dan kena dengan air kotor,serta air pantai.jadi bila aku nak basuh muka.nak tak nak terpaksa lah guna air kotor , bila dah kena kulit.timbul kesakitan dimuka. ubat pulak tak bawa, nasib kak ayu ada minyak cap kapak, sapu jelah kat tempat yang timbul allergic.bila disapu ALHAMDULILAH hilang jugak.tapi series memang best gila,dapat abang dan kak pasif yang sporting, semuanya terbaikk! ok itu saje citer yang dapat aku kongsikan .. sori lah iye,gambar tak ada,masa nie fon aku tak bawa,then kalau bawa pun tetap kena rampas,sebabnya mAsa orntasi tak boleh bawa barang berharga. nak tak nak kena pass kat abang2 or akak2 pasif . k lah bye,assallamulaikum.. ;)

Tuesday, 23 April 2013

   2 MORE DAYS ,i'm Ready Now ! yuhuuu 
                            :)))  

 

Sunday, 21 April 2013

sakit pulak hati kita lah

Hey ,i'm welcome back ! setelah lamanya aku tak update story dalam blog aku nie ah,nie .dah2 jum tengok topic yang kat atas 2. korang anti tak kalau laptop ke,computer rumah korang kena VIRUS! korang anti tak? series aku anti giler giler weyy ! ,< iyelah kan kalau dah kena virus semua data yang kita nak simpan dah tak boleh nak simpan ,so apa lagi kalau dah virus,ke kedai lah jawabnya kan? ke mana lagi nak bawa.. jadinya aku ambil keputusan bawa laptop aku ke kedai,mula2 2 pergi lah bp mall cari antivirus punya product. then bila kita suruh pasang kan sekali kena dalam 20 inget,jap korang jangan rasa iyenya murah,because itu hanya pasang avira je tau,AVIRA je tau! 20 ingetttttt! belum suruh dia formalkan and back up kan,mesti mahal giler.. tak jadi nak suruh dia buat,lari jap ke summitt.. pergi summit cari kedai computer,yA ALLah berpusing pusing mencari,tak pernah pergi summit,jadi macam orang kecoh lah kan,hehehe :)) cari2 jumpa jugak, pergi kat tingkat bape ek? emm tah aku lupa yang pasti dekat2 dengan kedai rambut.pergi situ,cas untuk antivirus tak ada,sebabnya antivirus 2 aku punya ,just mintak buatkan format dan back up je..jadi kena dalam 55 inget. mahalkan.. nak tak nak kena lah bayar jugak,laptop tinggalkan kat situ,sebab dia nak buangkan semua virus2 yang ada. jadi esok harinya baru aku ambil laptop aku kat summit. then tiba2 perut lapar pulak,ajak mak makan KFC kat dalam summit,abes tak tahu nak makan apa,summit ada apa je,semuanya makanan fast food. nak tak nak makan je lah apa yang ada. bila dah makan ayam kat kfc 2,aku cakap lah kat mak aku "mak ,kfc summit sedap lah,rasa lain .tak sama macam kat K4 dan bp mall" ,mak aku pun cakap a'ah ..beze sikit.. tapi malangnya masa itu mak saya sakitlah.jadi ayam dia terpaksa lah saya makan :3 gemokkk weyyy aku sekarang! arghhhh ,< adoi eka jangan gemok gemok sangat,nanti tak ada orang minat. heehehe
lepas nie nak cover balik lah berat aku,hehehe :)) tak nak gemokkk ! T_T  bila dah format dan back up rasa macam menyesal jugak buat kat kedai,apa guna aku belajar giatmara dulu,apa guna aku ambil jurusan teknik sistem komputer,kalau format dan back up aku tak pandai nak buat,sia2 je lah kan aku belajar dalam masa 6 bulan ,tapi tak ada hasilnye. series weyy,aku cnfius masa 2,sebab aku cakap lah kat akak aku "eya ,ari 2 masa kat giat kita belajar instal window 7 ke atau format laptop? " setahu aku ,hati aku mengatakan yang kita belajar format, tapi akak aku cakap "kita belajar cara instal window 7 dalam computer" .  bila dia cakap macam itu,aku cuma jawab "okk jee" malas nak jawab banyak2 ,..tapi bila aku chat dengan kawan aku ,masa giat dulu.bila aku tanya. dia cakap kita ada belajar cara nak format dan back up. rupa rupanya korang nak tahu yang aku igtkan window2 7 itu sebenarnye kita tengah nak format lah 2,sebab 2 kena restart dulu... mesti korang tak faham kan aku cakap, tak payah paham :) hanya budak it je tahu.. cewahhh! berlagak pulak saya... hehehe ... tapi series aku rasa membazir gila buat kat luar,rasa macam nak format sendiri and back up sendiri. dan tanya pada budak2 giat yang satu cosmate dengan aku.. aishhh..ruginya... ,< emm tak apa lah lepas nie aku akan cover balik buku computer yang en shamil bagi.. senang sikit.. tak payah pergi kedai lagi.. buat sendiri pun bolehh.. emmm,k lah byee ..assallamualaikum,and good niteee...

Monday, 15 April 2013

Bubu dah tak ada ;'(

kucing kesayangan yang selalu ada waktu boring dan bosan dah tak ada ,bubu dah mati :'( kenapa awal sangat kau pergi bu, kau masih kecik lagi,2 lah orang dah cakap "awak 2 kecik lagi,jangan main kat luar jalan,pergi main kat luar 2 kenape?" dah lah tak biasa nak berdikari bila dah ada kat luar, tengok kete lalu je,lari lintang pukang ke dapur.takut punye pasal. bubu mati semalam,dalam pukul 2.30 a.m ,aku masa 2 dah tidur,tersedar bila dapat panggilan dari ayah. ayah cakap bubu dah mati .lembik lagi .masa 2 ayah,emak ,dan kakak aku yang pertama pergi berurut dekat macap,diaorang telefon sebabnya nak masuk kat dalam rumah,kunci aku letak kat dalam rumah.sebab pagar rumah belum siap lagi. bila ayah nak parking kete je,nampak bubu dah terbaring kat atas jalan :'( kena langgar dengan kete. sedih sangat masa 2,baru ajak main sama-sama. nak bawa masuk dalam rumah takut dia berak,jadi letak lah kat pintu belakang. biasa kat situ dia banyak geng. jadi tak risau sangat. tah macam mana semalam,agaknya dia nak cam rumah aku,dia lalu lah pintu depan,nak masuk pintu dah kunci,dia merayap sampai tak sedar ada kete depan dia. tersedar aku dari mimpi. berapa banyak kucing yang dibela,mesti akhirnye mati. :'( bubu,akak rindu bubu... bubu balik lahhh.. :'( bubu penghibur akak waktu akak sunyi. tapi sekarang bubu dah tak ada. sedihnyeee bu... :'( dah tak dapat dengar suara bubu lagi lepas niee... wawawawa.... sedihnyeee... T_T :'( 



i love you bubu... <3 :'( 

Tuesday, 9 April 2013

tak kan ditipu buat kali ke 2 !


Hye,lama dah tak update story.maklum lah cuti2 macam nie malas pulak aku nak menaip  diary dekat blog kesayangan aku nie ah, tak tahu kenapa,tapi kalau fB cepat je aku masukkan pswod then tekan enter. laju je tangan nie  balas chat serta comment dari 
 kawan -kawan ..hehe :)) dah2 jum kita ke topic yang sepatutnye. cer ler tengok topic kat atas 2, rasa macam sensasi kan citernye?? 0_0 memang sensasi pun, adalah satu mamat nie boleh lah dikatakan YA ALLAH manisnye bila berkata,seperti buah pelam yang  isinye manis sampai nak kopek satu lagi untuk makan malam je tau ! ,< bercakap manis,tapi realiti nya tak  seperti apa yang dicakap ,hampehh ==" arggggghhhh! gerammnye dengan orang macam nie ,cakap tak serupa bikin kot! bencinyaa! rasa kalau dia ada depan mata,macam nak bagi penumbuk free yang terus lekat kat muka dia,biar dia dapat pengajaran sikit,supaya dia tahu yang aku nie bukan perempuan yang boleh kau pancing sesuka hati kau! aku saja je nak test kau, bila tengok secara real punya,tak seperti apa yang dicakap. baru nak ajak berkawan dengan lebih dekat lagi,tapi agaknya tuhan 2 maha kuasa,nak tunjukkan kau orang yang macam mana,dan nak tunjukkan pada aku yang kau bukan untuk aku. tak apa lah aku redha dan  melepaskan kau kepada orang lain. sebab aku tak suka dengan lelaki yang bercakap manis serta memberi harapan palsu, paling aku tak suka dan fobia . ianya kerana aku pernah mengalami situasi sedemikian. asalnya apa yang dikotakan semuanya dijanjikan,tapi sampai masanya janji itu tidak dikotakan,dan dibiarkan jauh dari pemikiran. seandainya  kalau tuhan bagi aku peluang untuk putarkan masa,aku tak kan  percaya dengan janji janji serta cakap kosong daripada seseorang yang dulunya pernah aku miliki hatinya. but now semuanya musnah kerana munculnya orang ketiga dalam perhubungan,ialahkan pasangan mana yang hendak bila salah seorang selingkuh, tak kan mungkin boleh percaya buat kali keduanya. aku redha dengan takdir, tapi series aku benci dengan kata kata manis serta janji janji palsu yang dikotakan oleh seorang insan yang bernama lelaki.disebabkan itu aku berhenti mencintai atau menyukai insan yang bernama "lelaki"kerana buat masa sekarang nie aku hanya ingin mengejar impian aku,dan menjadikannya sesuatu kenyataan pada suatu hari nanti.dan juga untuk buktikan pada keluarga aku  yang aku boleh gengam segulung diploma atau pun ijazah suatu hari nanti. insyaaallahh..
pilihan hati ku,ku serahkan pada takdir,kerana dia maha mengerti  apa yang terbuku dihati. :)) 

Saturday, 6 April 2013

i miss all memories with themmm! ,<

 Gambar Diner with MDAB stdent, semua kelas dari A sampai lah ke N. ramai kan? haha tapi yang pergi tak ramai pun, sebab masa nie semua nak balik cuti. nasib tak buat kat dewan,kalau kat dewan memang tak lah aku pergi,jauh lah kot.. ,<
 trip ke ledang,time nie buat lawatan untuk akhir sem, tak silap masa nie lepas cuti hari raya
 last day with miss Diana, miss aku ..rindu sangat kat miss :(
 kat mana nie? nie kat intan FC ,masa nie tgh nak bincang pasal final project.tunggu aizat lambat sangat datang. idea dah tak ada masa 2,sebabnye buat last2 minute. tapi Alhmdulilah semasa pmbentangan,semuanye berjalan lancar. dapat B+ tau. hehe :))
Gambar nie ble ek? ahh! aku dah igt masa nie ada oral ,individu beb.. 
tak silap aku,aku nbor 8 kot.. tah lahh ,dah lupa..hehe
 bersama dengan Fahmii! comel kan fahmi.. dia baikk sangatttt! :))kalau korang nak tahu dia lah yang teman kan aku dan kakak aku masa first2 aku kat terminal bas. aku ,kakak aku ,fahmi dan kawan dia teman kiteorang pergi terminal.. :))
aishhh,wan shariff lahh .dah lah satu kelas buat malu je kalau lecture tahu psl hubungan kitaorang :) 

percaya ataU tidak classmate aku semuanya orang JOHOR.. 
semua muka jawa, haha..
makan sambal belacan tau, tapi wan shariff nie je lah yang tak makan sambal belacan,dia minat BUDU ,<
maklumlah keturunan semua orang kelantan,tengok nama pun dah tahu kan..
asal johor ,tapi keturunan kelantan lahh.. 
emmm,okk lahhh ..byee assalamualaikum...
riindu sangat kat korang semua... 
ada jodoh pasti kita akan bertemu lagii.. :))
Ana,Ain,Alin,Adah,ziera,Fatwa,Fydah,Nun,Huda,kak ina,syadah,Hani,eika,eirah,Umi,Hanis
sidek,ikaml,naem,fahmi,faris,Daus,wan,Aizat,Haris. :))