Large Rainbow Pointer

Wednesday, 31 December 2014

GIRL OUTING !

Hai, assalamualaikum ! setelah sekian lama tak update dekat blogger aku nie ah, da nak masuk 2015 baru aku aktifkan blog berabuk nie. HAHA ! 
kali nie aku nak buat cerita throwback with my friend. kawan masa zaman sekolah dulu. ex stdent STA.da lama tak spent time dengan dyowg. 

mula2 acah2 je lah knon nak jumpa. tapi tak tahu pulak mereka agp series ble aku cakap nak jumpa. nak tak nak terpaksa kotakan janji,takut orang kata kita nie tak berpegang pada janji, pandai berjanji tapi tak pernah nak dikotakan. huh! pedaskan kalau di gelarkan sebagai PENIPU!  Its not me . then try talk to my mum and dad. mula2 2 diaorang tak bagi pergi .becoz i dont know what happend. then i try to talk again . Dan yesss!! aku berjaya pujuk mom and dad . dan mereka bagi aku dan kembar aku keluar sampai pukul 4 ptg . bila kata semua da setuju aku terus lah siap2 then call my friend . 

dapat jugak aku jumpa member lama yang da lama tak jumpa. masing2 da berkerja tapi aku still stdy, iyelah malu nak kelur,sbb i have not money ! terpaksa mintak dekat mom untuk dapatkan 30 ingit. hehehe..
lastly dapat jugak duit dari mom. hehe 

budak belajar kan ,mana nak ada duit. ada pun untuk menabung untuk beli buku2 yang patot . 

location kitaorang dekat BP Mall ,urmm tapi BP mall tak ada pape yang best, so semua setuju nak main boling and karoke . borak2 da smapai kul 4 ptg, mana sempat nak masuk karoke. kol dad lagi sekali .mintak ambil pukul 6 petang ,then dad bagi .kalau da masuk karoke ,of cos lah nyanyi kan. nyanyi lah sekuat hati ,huh hilang segala stress yang patot aku lepaskan kat situ 

lepak punya lepak da pukul 6 ptg ,i have to go now,  say godbye to my friend. lain kali kita jumpa lagi tapi tunggu cuti sem lagi lah baru boleh jumpa lagi. 
untuk member2 aku yang nak sambung degree aku doakan kau zafirah success selalu k. to kawan2 yang da kerja ,nak wish ape ek ? urmm hopee cepat2 khwin lah. apa orang kata poket dah penuh haha. tinggl cari jodoh je 2.hehe :) 


 kepada kawan2 yang lain 2 jangan sedih2 tak dapat nak jumpa.2 lah siapa suruh kerja time aku free, nak ajak aku kelur ,korang mesti lah free.. hehe 

to aziee gendut aku memang merajuk dengan kau ,asal aku nak jumpa kau asik kerja . 
tapi tak pe lah aku faham, situasi kita berbeza.kau perlukan duit yang banyak untuk bantu family kau,  moga kau dapat membantu kelurga kau k. jaga family kau sebaik mungkin. moga pershabatan kita semua terjalin sampai bila bila. 

akhir dari aku :pray for pantai timur ,pada kawan2 aku di sana agak bersabar dengan dugaan yang datang. ku cume berdoa agak semuanya selamat di sana. dan aku boleh sambung belajar balik di sna . mudah mudahan air disana surut secepat mungkin ! Amin .

memori di  tahun 2014 sangat bermakna dan sentiasa terpahat di hati. 

welcome 2015 ,god bye 2014 <3 <3 

assalamualaikum !


Wednesday, 15 October 2014

Our memories (20/09/2014)

Assalamualaikum! huhhu,sekian lama aku tak update blog aku nie, dah berhabuk blog aku nie ah. Haha (berabuk lah sgt kan ) :) 

ok sekarang nie kita fokuskan pada tajuk besar itu. baru2 nie cuti semester sambut birthday dengan si dia. si dia sambut birthday aku dekat KFC .yang paling best dan buat aku terharu. aku dapat kek yang aku nak. mula2 2 search lh kt google. men tunjuk2 dekat dia, aku cakap lah " kek nie cantik,nak nie  "?? dia cume cakap nanti kita try lah cari kat kedai kek,kalau ada nanti kita beli lah . (bukan kita, dia ) hehe, ingat lagi masa 2 ,aku ingat kan dia nak tnjukkan design kek yang aku pilih kat kedai kek,rupanya bukan maksud dia menanyakan design kek. korang tahu tak yang dimaksudkan 2, tulisan pada kek 2 nak bentuk macam mana. membazir aku je search kat google.. :) 

tapi masa balik cuti sem 2, kitaorang pergi lah cari kedai kek . then dia suruh aku pilih kek apa yang aku nak ,nanti dia bayar.. pilih punya pilih. sekali aku nampak kek yang aku minat dan tak sangka kek yang aku ingin kan dan aku search ,ada kat depan mata aku. aku terpegun seketika, si dia memangil aku , "eka eka ekaaaaa" 
aku terus gelabah tak tentu pasal .. hehe , dia tanya aku lagi sekali nak kek mana nie, aku terus tunjuk kan lah kek yang aku minat 2, terus dia mintak akak kedai kek 2 bungkus kan untuk aku... sambil jalan aku tersenyum seketika, dia cakap kat aku " eka nie kenapa?" 
aku cuma jawab " tak ada pape ,terima kasih untuk hari ini " then dia hanya bagi senyuman yang seiklas yang tidak pernah aku nampak sebelum ini .terharu beb :) 

sebelum sambut ,singgh  di kfc . yang ada aku, si dia ,kakak aku dan kawan kakak aku. sambut punya sambut. jam dah pukul 6 petang. tiket pukul 9,30 malam .masih ada3 jam setengah lagi aku  bersama si dia .lepas nie da tak jumpa dah . masing-masing akan membawa future masing-masing, yang aku still belajar lagi,dia pulak akan berhadapan dengan zaman pekerjaan ..nak tak nak ,aku kena terima jugak dan dia harus kena tempuh juga ,
berat jugak hati ini bila nak berjauhan . tapi apa yang aku mintak mudah-mudahan apa yang kita alami suka,duka gembira semua dapat di rasai sampai bila-bila . 




terima kasih awak kerana ada pada masa susah senang saya,dari saya mnderita,sehingga awak brjaya mmgembirakan saya. :') 

terima kasih atas segala-galanya :)

Friday, 4 July 2014

Bulan Puasa menjelma lagi

Pertama sekali nak cakap "selamat Berpuasa" kepada semua umat islam seluruh dunia. bila puasa menjelma,secara automatik lah kan bazar ramdhan ada. nak cerita sikit bazar kat pantai timur. 
tadi aku dan clasmate aku pergi bazar, lagi pun bosan duduk hostel tak tahu nak buat apa, alang2 orang da ajak, tak kan kita nak tolak kan, follow je lah kan. 

jalan punya jalan trtbe stop tengah tengah jalan, korang tahu kenapa,aku nampak Ayam Golek, tapi nie bukan ayam golek,ayam tempayan, unik tau . sebab diaorang bakar dalam tempayan. tapi rasa semua sama lah kan. bukan teringin nak makan ayam,cume terkedu lihat ayam dalam tempayan, kat sini je lah boleh tengok ayam dibakar dalam tempayan.tengok punya tengok tak sedar. makanan 1 apa pun tak beli lagi,sakan tengok ayam dalam tempayan. HAHA. kitaorang pun pusing 1 bazar sebelum beli,takot2 ada yang lagi sedap,kalau 2 3 kali kita pandang kan . 

pusing punya pusing,1 makanan pun tak dapat, tak tahu nak makan apa, last2 beli nasi kerabu,kuih dan air tebu. tak boleh nak banyak banyak, den bawa duit 20 inget je, kan sapo nak belanje den, tapi memang btul lah kan,masa puasa nie,tak payah beli banyak2 ,kan nanti tak dapat buat solat trawih nanti. hehehe

ok lah,masa untuk tidur. semoga hari esok menjadi lebih baik daripada hari nie. assalamualaikum
selamat berpuasa semua :) 


to awak: selamat berpuasa & hati-hati balik ke sini.. :)


Sunday, 8 June 2014

congratulations

Assalamualaikum! Hye korang :) bertemu kita kembali ye,setelah sekian lama aku tak update story mory dalam blog kesayangan aku nie. ahh hari nie aku nak update pasal tajuk kat atas 2. korang tahu tak kenapa aku cakap tahniah ! sebabnya kakak aku telah selamat di nikahkan pada 30/05/2014 ! :) bukan sorang tau,sekali 2 gus mak aku naik kan diaorang ke atas pelamin pada 31/05/2014. sedih pun ada,sebab mereka lah orang paling berharga dalam kehidupan aku. :')

lepas nie diaorang masing2 dah jauh dari keluarga. mana tak nya, kakak aku yang pertama akan duduk dekat pulau pinang selepas bulan puasa, akak yang kedua pulak tak jauh pun dari aku.diaorang still lagi duduk dekat Batu Pahat. :)

dua hari lepas akak aku balik Pulau Pinang sebab nak berkenalan dengan keluarga blah lelaki di sana. mak cakap kat akak,suaikan diri dulu di sana,nanti senang dapat biasa kan diri selepas puasa nanti. kami berempat yang tak pernah berpisah,akhirnya terpaksa berpisah. sedih pun ada. :')

akak yang kedua pulak, semalam mak dan ayah tinggalkan dia dekat kampung blah lelaki di melaka .
maklum lah tak pernah dipisahkan, sekali lagi air mata membasahi pipi. aku dah lah tak boleh tengok ayah aku menangis, sekali dia dah menangis aku pun turut serta nangis, aku cakap akak aku.tak yah lah nak nangis sangat, tinggal kat kampung balah laki dia bukannya lama sangat. cmburu bila akak aku yang nombor 2 nie nak pergi oneymon dekat Indonesia!! ahhh kalau korang cmburu tak ?? aku yang tak dapat ikot nie pun cmburu tau. tapi tak apa, biarlah mereka berdua oneymon bersama tanpa ganguan orang lain. and mak aku kata dan janji nak bawa aku,akak kembar aku dan ayah berjalan2 di Langkawi !
tapi bukan sekarang, tunggu aku cuti sem sekali lagi lah. ... :) tak sabar wey nak pergi holiday with my family.














#selamat pengantin baru to : zulhasdee&nurhafizah
#selamat pengantin baru to : saiful erwan*nurdiyana.

sekali dapat 2 abang baru lahh... :)
welcome to naim sekelurga... :)


Saturday, 12 April 2014

sekali outing 2 kali lah

Assalamualaikum, Hai korang ! :) ahh, hari nie nak update pasal apa ek? aku pun da lama tak update blog aku nie, biasa lah apa orang kata "MALAS" , hehe sebab apa aku malas,sebabnya aku kena buka laptop balik. kalau laptop aku ,aku sleepkan tak apa jugak. nie aku shut down terus laptop. Memang kena bukak balik lah kan. emm bukan apa malas nak tunggu-tunggu . leceh . 

ok,hari nie aku pergi ikot akak aku meronda batu pahat. cuti pun kalau duduk rumah pun bosan kan,biar jalan-jalan dan cuci mata . kan best kan? ;) BETOL tak korang? wait2 mesti korang fikir aku nie cuci-cuci mata cari kekasih kan,mana ada. maksud aku,cuci-cuci mata bagi aku lah kan kita nak beli sesuatu barang untuk diri aku atau family dan kawan-kawan.
nak kata ada kekasih 2, emm malu lah nak cakap :) ini antara aku dan Allah saja yang tahu. kalau ada jodoh,adalah , kalau tak ada,tak ada lah. emm nie kenapa aku citer pasal jodoh aku nie, aishh tersalah topic lah pulok. :) hehe . malu saya =_=

semalam aku dengan family jalan-jalan ke Ayer itam beli barang khawin akak aku. then semalam badan aku panas, emm aku tak nak lah duduk rumah sorang-sorang. tak ada kawan lah. kalau diaorang pergi pun bukan 1 jam ke apa, kadang-kadang sampai 3 atau 4 jam baru abis jalan. 2 yang aku tak nak uh. demam-demam aku pergi jugak.cuba kuatkan diri. padahal jalan pun dah macam orang mabuk. badan pun sejuk semacam je 

lepas balik 2, aku terus tidor je. da tak larat masa 2. hari nie lak akak ajak jalan-jalan lagi ,hari nie jugak aku terpaksa ikot sebab rumah tak ada orang,walaupun tak sihat,kuatkan diri je,sebab tak nak orang lain susah . aku tak suka susahkan orang. sakit aku biarlah aku sendiri yang tanggung. then ikot akak pergi hantar baju melayu tunang dia kat bandar sebab nak buat sulam. 
then lepas hantar, akak saya buat tretment rambut kat summit lah :) 
biasa lah 2 kan, mesti nak kelihatan cantik di hari bahagia nanti dan sentiasa cantik berseri-seri . hehe :) tunggu punya tunggu aku pun ikot kakak kembar aku makan kfc, then aku ajak dia jalan-jalan teman kan aku beli barang untuk aku bagi kat seseorang. tapi tak ada lah mahal mana, biasa-biasa je, cuma nak dia tahu yang aku iklas bagi kat dia.

okk,itu saja untuk hari nie,semoga bertemu lagi. Assalamulaikum

Thursday, 27 March 2014

Hye ,Assalammualaikum korang, hari nie nak cerita pasal ape ek? emm aku pun tak tahu nak cerita pasal apa. , hehe :)

ok hari nie aku nak cerita pasal sebelum aku balik cuti semster, aku dan wakil2 kelas aku kena buat Assgmnt berkaitan dengan "biomekanik" , firstly memang rasa macam nak nangis pun ada,sebabnya kiteorang dah buat,tapi report reject kitaorang kena tolak. hampeh masa 2, mungkin silap kitaorang juga sebab buat last2 minute, dan kepala otak kitaorang hanya ingin kan report itu siap di hantar. tapi malang tak berbau, kena  reject terus report.

lecture aku suruh buat balik. ahh mesti korang tak tahu kan apa yang kitaorang buat.mungkin bagi korang biomekanik 2  banyak .tapi pada bahagian mana. ahh untuk pengetahuan korang kitaorang kena buat asgmnt group nie berkaitan dengan "jarak,masa,dan tempat" . memang susah sangat masa 2,sebab kena buat sendiri.dan lecture langsung tak turun lihat kitaorang buat. iyelah kan .tak kan semuanya nak mintak lecture ajar semua. tak hebat lah macam 2 kan. cukup lah dia sebagai lecture bagi tunjuk ajar,dan kita lakukan dengan kebolehan kita sendiri kan.baru di namakan seorang pelajar yang "HEBAT" kan? betul tak korang? :) hehehe

bila dah kena reject,terus kitaorang buat balik,sebab masa 2 dah tak ada masa sebenarnya nak buat. kepala sibuk fikirkan tentang final exam yang dalam seminggu saja,korang bayangkan.kitaorang langsung tak ada stdy week untuk sem nie. tapi nak buat macam mana,nak tak nak kena buat jugak sebab kalau tak buat memang confirm biomekanik group aku semua kena repet paper. takot je kan dengar, aku dengar dari lecture aku naik bulu roma aku. aku tak nak ulang biomekanik nie,susah subjet nie.tak suka T_T

tapi lastly,kitaorang buat betul-betul untuk paper biomekanik nie, biomekanik penting bagi aku sebab subjet nie ,subjet penting dalam menaikkan pointer aku. kalau rendah.pointer aku turun lah.sebab subjet nie subjet wajib lulus bagi tempat belajar aku.  bab kalau mengira nie ,korang tahu kan aku nie bukan nya mahir sangat dalam mengira. tapi Alhamdulilah lah masa sem lepas fizik aku dapat B . L :)
rasa macam ,tak tahu nak cakap apa. cume terkejut je dengan gred yang aku dapat. kalau tak masa sekolah nie,korang tanya lah kawan-kawan sekolah dulu, muka nie je yang dapat markah rendah, tapi masa SPM lulus 2 ok lah, Alhamdulilah lah. bagai nak pecah otak aku cari jawapan untuk subjet kira-kira. *_*
jadi korang jangan tunjukkan aku buku kira-kira. aku memang tak minat sangat,kalau yang aku tahu boleh lah aku ajarkan.kalau benda yang aku tak tahu jangan harap lah aku ajarkan, memamg masa 2 confirm tak ada jawapan dalam kepala otak nie, memang rasa macam nak koyak kan je kertas2 yang berkaitan dengan kira-kira .. urmmm...

untuk sem nie aku tak tahu biomekanik aku dapat apa, kalau meningkat 2 Alhamdulilah sujud syukur aku :)
betul orang kata tak mudah untuk mencapai kejayaan. kalau tiada usaha,doa dan tawakal dalam hati memang kita tak boleh nak bawa. yang penting kita kena sabar dalam menghadapi segala dugaan dan ujian dari allah, baru kita boleh berjaya.

to awak: Hari nie feeling saya still sama macam dulu 80% .sorry ea awak tak boleh nak bagi lebih2 .takut terluka pulak hati nie. yang penting awak cari duit dulu untuk buktikan janji awak 2. :)
okk,bye .. Assalammualaikum




Wednesday, 19 February 2014

Assalamualaikum ! hye korang. lama dah aku tak update story kat blog aku nie. emm hari nie aku tak tahu kenapa aku bosan tersangggatttt! baring sambil kepala pandang ke atas lihat atap, apa benda seh aku buat, macam tak ada kerja kan,nak keluar.bkn nye ada kereta pun.

andai lah mak aku berubah fikiran bagi bawa kereta kan bagus,boleh aku bawa kereta saga mak aku ,datang trengganu. alangkah indahnye ada kereta. boleh jalan-jalan.tak ada lah bosan mana. tapi apa yang diimpikan tak dapat pulakk... angan-angan ku musnah, #_# 
sekali mak tak kasi lerr,bukan setakat mak tak kasi ayah aku pun tak bagi. emmm sabar je lah.. 

mana tak nye tak bagi,bayangkan aku dengan kakak aku naik kereta dari johor ke trengganu.pulak tu kita orang yang bawa. perempuan pulak tu yang bawa.ishh bahaya bahaya.kadang-kadang ada sebab juga kenapa mak n ayah aku tak kasi,sebab nye tadi tu lah aku aku maksudkan. 

nak bawa motor,tak ada pulak lesen motor, seriesly memang malas gila nak amek lesen motor,sebabnya tahh.. hehehe... malas lah aku nak berdepan dengan JPJ. kang bila berdepan,gigil pulak,silap-silap tak berstrt kang motor yang aku nak bawa. mana tak nya masa aku amek lesen kereta dulu. 2,3 kali aku kena repet. pertama tu sebab aku salah masuk garisan ,aku masuk garisan orang. paling tak boleh lupa lah masa nie,sebabnya baru nak coner kanan,konon-konon tak failed,sekali tak sampai 1 km dari kawasan belajar memandu dah kena pusing balik.sebulum itu aku yang bawa JPJ jalan-jalan,nie JPJ yang bawa aku pusing masuk tempat memandu balik. hampeh masa itu. huh ==" 

aikk?? kenapa tertbe aku nak cerita pasal belajar kereta pulak nie.. hehe tak apa lah aku abeskan cerita,apa orang kata senang kira,selsai satu masalah kan ,betol tak .. hehe :) 
yang kedua pulak ,masa tu aku amek balik lesen kali kedua. alasan nya sebab aku tak tahan nak menunggu orang .masa tu memang ramai gilerrr orang. bayangkan dari pagi sampai petang kot aku tunggu. korang tahu je lah kan,aku nie tak suka tunggu-tunggu. tapi masa itu memang aku give up ,aku tinggalkan je masa tu,aku kol pak cik yang ajar aku memandu. aku kol dy sruh amek. dia tanya nape tak tunggu. aku jawab je lah aku penat nak tunggu and malasss....! mana tak nya,nama aku awal kot masa tu.baru lewat 5 minit nak bising,lastly dapat nbor last. mahu tak anginn! sabar je lah masa tu ,huh ==" 

yang ketiga pulak,aahhh nie paling aku suka sebab nya aku bolehh luluss nie ! :) nasib baik dapat JPJ yang ok,kalau tidak memang failed lagi kot aku masa nie,sebabnya aku masih kaku lagi nak bawa kereta,apa orang kata macam takut-takut . rasa cuak sikit masa tu. tapi ALhamdulilah lah berjaya jugak dapat jugak rasa pegang lesen P .. hehe 

boleh pulak ek ,aku nak kongsi cerita pasal nie kat korang. masalahnya itu je aku fikir kan dari tadi sebabnya aku tak tahu nak update pasal apa.hehe and pasal nie lah aku tak berhenti gelak sorang-sorang dalam bilik .. hehehe 

ahhh,tinggal lagi seminggu lagi aku dah nak final. tak lama lagi dah nak exam. korang doa kan aku ok..

# pengenalan keselamatan dan kesihatan pekerja
#keselamatan industri
#pengajian malaysia
#fiqh ibadat
#Anatomi &fisiologi II
#neuron sains 
#biomekanik 

nie subjet yang aku akan final,kawan-kawan doakan aku eh.. byee Assalamualaikum ;)


Tuesday, 4 February 2014

salam takziah

Assalamualaikum korang, hari nie feeling sad sebab malam tadi dikejutkan dengan kematian kakak sedara aku yang telah kembali meghadap ilahi 12 tgh malam tadi,macam tak percaya semuanya berlaku sekelip mata.

akak sedara aku menghadapi penyakit SLE, apa yang aku tahu daripada budak-budak cos perubatan dan ada sikit dalam pembelajaran aku di sini, penyakit SLE itu disebabkan penyakit keturunan.terjadi kerana antibodi kita serang organ dalaman kita dalam kata lain tak membantu sistem pertahanan badan kita.selagi orang itu makan ubat seperti mana yang telah ditetapkan selagi itu seseorang itu mampu bertahan.penyakit ini susah nak diubati,kalau nak ikutkan keturunan salah satu puncanya.

jadi kakak sedara aku kuat menghadapi dugaan yang berat ini.dia tabah menghapi penyakit ini dari tahun lepas lagi. doktor kata dia kuat semangat,mungkin sebab dia kuat untuk jumpa adik-adik dia yang otw balik ke batu pahat. tapi nak buat macam mana,Allah lebih menyayangi dia. semoga kak long ditempatkan bersama-sama orang yang beriman dan dimasukkan ke syurga. Amin.. 

salam takziah juga pada cik ta dan cik ali sekelurga di atas pemergiaan anak sulongnya dan kakak mereka.semoga mereka tabah menghapi segala ketentuan Allah. 

mintak maaf sebab tak dapat nak balik kerana banyak benda nak disttlekan di sini, serta final exam yang semakin hampir.andai dapat diundurkan masa nak je balik malam tadi.tapi nak buat macam mana,ajal maut semuanya ketetuan Allah. sesungguhnya mati itu pasti.  

al-fatihah :( 

Tuesday, 28 January 2014

Pengapit????







Hyee, assalamualaikum korang!:) lama dah aku tak update story dalam blog kesayangan aku nie ahh,,ahhh ari nie nak update pasal tajuk kat atas 2, tak lama lagi akak aku berkhawin,sekejap je kan mereka berdua dah nak berkhawin,dan umur aku dan kakak kembar aku semakin tua!dan disebabkan faktor umur jugak aku dan kakak kembar aku terpaksa menjadi pengapit buat akak-akak aku yang akan berkhawin bulan 5 nanti. maklum lah save bajet, kalau suruh orang,upahnya lagi kan.baik adik -beradik sendiri je yang jadi pengapit. lepas nie jugak tinggal 4 orang je lah kat rumah nanti. ayah,emak,akak kembar aku dan aku. emm sunyi lah rumah nanti . tak tahu lagi dapat balik ke tak masa bulan 5 nie,sebabnya aku baru nak sem masa 2,takut tak boleh aply cuti je. tapi tak pe aku akan usahakan supaya dapat cuti jugak, rugi lah tak dapat balik kan.kalau korang jadi aku pun,korang akan buat perkara yang sama macam aku,:) hehe
emm,so tak payah fikir sangat-sangat pasal 2,lama lagi.yang aku nak fikir sekarang nie pasal final examintion yang semakin hampir. tinggal 4 minggu lagi aku da nak final. hope dapat jawab soalan dengan baik,and ready untuk naik kan pointer untuk sem kali nie ! mudah-mudahan Ya Allah, AMinn! kawan-kawan doakan aku ye,supaya dapat jawab dengan tenang. 
bye assalamualaikum! :)