Large Rainbow Pointer

Saturday, 30 March 2013

ehh! cameron lagi wey :)))

HYee, lama dah aku tak update story kat dalam blog kesayangan aku nie ah.. hehe 
okk,jum tengok topic kat atas itu,malu nak cakap, aku pergi cameron lagi wey! :D muka tak malu je,ikot pergi sekali ^_^ ,alah aku suka kot pergi cameron,tenang tau wey pergi sana,lagi pun bukan dirancangkan pun. aku just bagi cadangan je,alih2 diaorang on je.apa lagi berkemas beg baju aku ar,nak ke sana.hehe sibuk kan aku nie. ;)
sebelum pergi cameron,6 kete konvoi pergi ke perak sebab nak melawat nenek sedara aku yang excident ,kata doktor dia mengalami darah beku dekat otak dia kot,tak silapnye lah. tak silap aku,nenek ditempatkan di hospital manjung, tengok muka nenek sedara,teringat kat atuk aku yang duduk kat kampung istana. muka sama pulak itu,tapi atuk aku dah tak ada. :') bila tengok nenek sedara aku 2 ah,rasa sedih pun ada.dah lah tua,pastu excident naik motor pulak itu, bahaya nye nenek nie..bawa motor mesti laju kan nek. 
harap nenek cepat sembuh balik ea,dapat senyum macam dulu2,:') 
lawat punya lawat,tak sedar dah pukul 7.00 malam. patutlah gelap semacam je,nak duduk kat dalam,kerusi bukan banyak pun,duduk je lah kat bilik rehat,series penat gila.gerak dari BP ke perak pukul 3 pagi kot,sampai sana terus singh omestay dulu then terus pergi melawat. tidur pun tak banyak,1 jam je orang dah kejut dan menjerit kat telinga aku. "oittt adikkk! banguunn! kau dah siap gosok baju belum?"aku pun dengan selamber jawab "DAHHHHLAHHH" padahal belum lagi ,mmpui = ="
rasa berat sangat nak bangun,dah tak larat nak bangun,yang aku fikirkan tilam yang empuk dengan bantal peluk yang panjang buatkan aku lena dan tak nak rasa untuk bangun gerak ke hospital weyyy.. dalam hati cakap 5 minute lagi aku bangun lah.. 
tak sampai 5 minit  telinge dengar suara mak aku suruh bangun
terus sedar aku dari mimpi,"Iyelah makk,dah bangun dah nie" emm cuti cuti nie pun still gangu,lepas aku bangun,aku pun cari lah baju dalam beg.emmm mengeluh jap,nak pakai baju apa ek? 0_0 malas betul lah nak pergi, last2 ambil aje baju kemeja panjang warna kelabu kenekan dengan selur jeans dan kenekan dengan tudung bawal, simple je.. malas nak lawa2,tujuannya hanya satu nak pergi melawat NENEK SEDARA aku itu je, 
lepas dah melawat nenek aku itu,bila dah sampai rumah mak cik aku,duduk rehat jap untuk lepas kan mahgrib ,then dah alang2 kat negeri orang kan,apa lagi berjalan dan tengok lah apa yang ada kat perak nie,kiteorang pergilah lumut, lumut dah macam parit raja,tapi dia ada expo. pergi lah sana.perut lapar,singah makan jap kat medan. perut dah lapar,nak tak nak makan je lah apa yang ada.walaupun nasi dia kureng enak, emmm 
sedara aku lagi lah sedap,ketam tom yam busuk?? apa lagi pak cik aku sound direct kat orang yang jual nie.bengang tak bengang,tak terjawab. nampak sangat bagi alasan yang basi. tak kan masa masak itu tak perasaan dah busuk? orang kau bijak ,dia tak kan hidangkan makanan busuk kat orang lah. kan dah rugi ,nak niaga itu biarlah iklas, tak perlulah niaga hanya untuk dapat untung je. kalau orang sakit ke apa,kau jugak kena dipersalahkan. memang lahh orang semua nak utang kalau dalam bisness,tapi bisness kau itu macam merugikan kau je kan.. nak nipu itu agak2 lah wey..emm
lepas dah pergi lumut terus balik ke omestay,dah tak larat masa itu dah. nak mandi sejuk pulak,dah malam kan. hehe cuci muka dan gosok gigi je lah aku .. tak sadar apa2 dah masa itu.kalau letak boom kat sebelah ,tak kan terjaga lah aku..hehe 
tapi series memang best gila,kalau orang tanya tang mana Best gila itu eka? 
of cos lah tang Cameron itu weyy..! suka gila gila kat cameronn...:DD
tempat cuti paling damai dan boleh freshkan kembali diri aku yang sebenar.. hehee 
 okk,jum tengok gambar2 yang sempat aku snap.. ;)
 semoga cepat sembuh ea nekk :') 
lepas melawat nenek,pergi ke lumut jap,nampak aku pegang apa? satay kering :)
betul ke aku sebut nie? tapi series aku suka makan satay nie,dulu masa aku sekolah agama kat kampung istana,aku suka beli,dulu 1 batang 10 sen,jadi aku beli lah seringat,dapat sepuluh batang ;) 
Hari kedua,dah smpai cameron wey! :) masa nie lepas solat zohor, sejuk gila sebab dah nak hujan.. :)
Hari kedua jugak, lepas solatt zohor jugak,sejuk gila sebab dah nak hujan :)


Hari kedua jugak, lepas solatt zohor jugak,sejuk gila sebab dah nak hujan :)


Hari kedua jugak,lepas solatt zohor jugak,bergambar bersama ayah saya :))

 bergambar di ladang tea. :)
 tangan siapa nie? hehe 
sebenarnye banyak lagi gambar,tapi aku malas nak letak banyak2
okk lahh,bye..assalamualaikumm ! :)) 

Friday, 22 March 2013

paling tak suka !



Hye, new entries untuk malam ini,tak tahu kenapa tak boleh nak tidur. mungkin sebab tekak aku tak berapa nak sihat, pasti tak boleh tidur. hidup aku memang macam itu, kalau hidung berair ke,batuk ke aku susah nak tidur, kadang kadang pura  pura tidur, sebab semua dah tidur,tak kan aku sorang je kot .tidur ayam lagi afdal at least orang tahu aku tidur betul2,hehe taktik yang berkesan tau nak kenakan orang,HAHA (gelak jahat) :DD  aku nie bab nak kenakan orang nbor satu,tak ada lah aku boring,sebab itu aku suka kacau orang. hehe
ok,jum kita tengok topic kat atas itu, ada tak perkara yang paling korang tak suka buat? mesti lah ada kan,tak buat ke nak kena buat ke ,kira paling tak suka lah! apa yang korang rasakan sama je macam aku.
aku paling tak suka kan ,emm apa ek? hehe lupa. tapi yang paling aku tak suka bila orang hantar mesej waktu aku tak ada krdt, memang cari masalah lah kan,nanti kalau kita cakap "tak ada kdt lah gila" kang nanti marah. nanti bagitahu lah kat semua orang  "aishh eka nie nama je ada fon,tapi sepatah haram mesej tak balas, mesej PAKWE boleh pulak balas" ayat macam nie makan DALAM beb! choii!  suka suki je kan nak hembus macam itu kat aku. 
dia tak tahu yang kita nie bukannya HOt macam dia,yang selalu kalau boleh evertime duduk caling caling  your BF ,mesej ,tidur sampai ke lewat malam ,ada pulak nak kata kita  macam itu,aishhh.. ini kawan yang tak pernah hargai kawan,tapi bila difikir fikir kan balik,apa motif dia bagitahu kat semua orang pasal hal kecik macam ini? tak ada function wey. membazir air liur kau je kan , 
tapi bila kita dah ada kdt banyak sampai tak habis nak pakai,tak ada pulak nak hantar mesej.tanya kabar ke? eka sihat ke apa ke? tak ada fon kita nie ah bunyi ringtone  tut tut  yang menandakan mesej sampai, tak ada pulak tertera kat screen fon aku yang mesej itu dari dia,tak ada pulak wey. rasa macam nak nak aishhhh ,< gerammnya kannnn! nanti kata kita sombong! bencinya dengan orang macam ini.! rasa macam tak nak pakai fon je,selamat ,tak payah fikir panjang2,dah tak ada orang yang akan sakit hati dengan kita.tapi bila tak pakai ,rasa macam tak maju je weyy.. = =" bila aku nak maju,semua orang dah maju. aku je macam kura-kura.. kesian pulak pada family yang nak tanya kbar aku dan kalau aku tak pakai fon,macam mana aku nak berhubung menayakan pasal assgmnt yang menimbul? and macam macam lagi  . aishhh memang tak boleh lah kalau hidup  tak ada komunikasi nie..
biasa lah dunia dah semakin maju,semua nak bersaing,kalau begitu aku pun nak bersaing jugak lah !,hehe =) 
emmm,okk lah badan pun dah letih.masa untuk aku tidur dan kita sambung di lain hari ..
bye,assalamulaikum! 

Thursday, 21 March 2013

Alhamdulilah =)



Hye,new entries untuk hari ini.sekian lama nya aku tak update story dalam blog aku nie ah,ai maklumlah blog tengah dikemas kini.leceh jugak nak ubah dia,boleh jadi hilang mood je buat . cantik tak blog saya? aishh perasaan pulak saya nie ;) tak boleh kalahkan blog lysa dan faqihah husni.blog yang mantap! menarik gila blog diaorang. dah2 jum kita masuk topic seterusnya,apa yang aku nak cakap ek? hehe 
pertama sekali hari ini adik2 batch 1995 ambil result SPM ,macam mana result korang ok tak? ;) mesti gempak kan? yang berjaya itu alhamdulilah lah kan,yang kurang berjaya itu pun alhmdulilah. pada sepupu kesayangan buat najwa saharudin dan zuhairah samsudin ,tengok aku mentionkan full name korang tau :D haha tengok baik tak akak sepupu kau nie? akak ke? layan je, tua setahun,kira patut korang panggil aku akak tau. hehe 
apa apa pun tahniah buat korang ,=) 
pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan 4,tak lama lagi dah nak masuk bulan puasa,bagi korang yang belum ganti puasa itu,ganti ganti kan lah ye. sebelum sampainya bulan mulia itu iye. aku dah nak masuk 2 hari aku ganti puasa. alhamdulilah.=) 
tinggal lagi 5 hari lagi je yang masih berbaki. 
sabar eka sabar... =) 
aishhh,boleh pulak begitu.. ^_^
ok lah,sampai bertemu lagi.
Assalamualaikum.. 

Monday, 18 March 2013

That sholud be me -justin biber


Everybody’s laughing in my mind
Rumors spreading about this other guy
Do you do what you did what you did with me
Does he love you the way I can
Did you forget all the plans that you made with me
Cause baby I didn’t
That should be me holding your hand
That should be me making you laugh
That should be me this is so sad
That should be me
That should be me
That should be me feeling your kiss
That should be me buying you gifts
This is so wrong
I can’t go on
‘Till you believe
That that should be me
That should be me
You said you needed a little time from my mistakes
It’s funny how you used that time to have me replaced
Did you think that I wouldn’t see you out at the movies
What you doin’ to me
You’re taking him where we used to go
Now if you’re trying to break my heart
It’s working cause you know
That that should be me holding your hand
That should be me making you laugh
That should be me this is so sad
That should be me
That should be me
That should be me feeling your kiss
That should be me buying you gifts
This is so wrong I can’t go on
‘Till you believe
That should be me
I need to know should I fight for love
Or disarm
It’s getting harder to shield
This pain is my heart
Ooh Ooh
That should be me holding your hand
That should be me making you laugh
That should be me this is so sad
That should be me
That should be me
That should be me feeling your kiss
That should be me buying you gifts
This is so wrong
I can’t go on
‘Till you believe
That that should be me
Holding your hand
That should be me
The one making you laugh (oh baby oh)
That should be me
That should be me
Giving you flowers
That should be me
Talking for hours
That should be me (that should be me)
That should be me
That should be me
Never should’ve let you go
I never should’ve let you go
That should be me
I never should've let you go
That should be me
Hye korang :) emm hari yang paling bosan ,tak tahu nak buat apa.tak kan asik tidur je kan. kang nanti naik kilo pulak :D , tak nak berceloteh banyak. tak tahu nak cakap.saya jumpa kucing baru kat kampung nenek saya! :) comel sangat ,rasa macam nak bawa balik je. nak je cakap macam nie kat mak aku "mak ,adik nak bawa balik kucing nie boleh tak mak? " dah siap siapkan ayat,bila buke bicara MAK, jangan ngade ngade . kang tak masal kncing merata. apa susah.kalau dia kncing merata,baik bawa pergi jumpa doktor. kasi operate dan buangkan tempat kncing dia. jadi sopan sikit. :) hehe . dah lah jarang balik kampung. mesti kucing itu dah lari. dan tak nak lagi masuk rumah nenek aku. emm.. 
dia sangat cute tau. jum lah kite tengok gambar2 dia yang sempat aku snap. ketika aku bersama dengan dia di malam hari.. :)  



Sunday, 17 March 2013

Dia cuma kisah silam





Maafkan aku sebab menyakitkan hati kau buat kali keduanya, aku tak nak bohong diri aku yang pura pura menyukai engkau,sedangkan pada hakikatnya aku menipu diri aku sendiri. aku keliru dengan perasaan aku sendiri. kau terlalu baik buat diri aku,kau tak akan mungkin sesuai untuk aku. aku wanita yang jahat. aku tak sempurna. jangan kau sebut nama dia lagi,memang dia seorang lelaki yang penting dalam hidup aku. tak kan mungkin aku pernah lupakan dia walaupun sesaat. maafkan aku kerana bayangkan kau seperti dia. aku cuma rindu bayangan dia .memang aku masih mengharapkan dia hadir kembali dalam hidup aku.tapi itu tidak mungkin lagi.dia cuma kisah silam aku yang dah aku buang jauh dari hidup aku. memang sekarang nie aku masih mengharapkan nya,aku cuba untuk buka kan hati aku untuk menerima kau kembali.tapi aku tak mampu.sejak kau tipu aku , kau pun keliru dengan perasaan kau sendiri,aku tahu kau takut aku mempermainkan kau buat kali kedua kan,sebab itu kau tipu perasaan kau sendiri. kalau engkau nak tahu aku pun sama macam kau, aku suka kau,tapi aku tak tahu aku boleh bhagia dengan kau atau pun tidak :') 
aku takut dengan sesuatu hubungan,aku takut hubungan yang tidak berpanjangan,sampai saatnya kita akan jadi musuh. aku tak nak macam itu. aku nak biarlah kita berkawan,kawan dan kawan sehingga suatu saatnya nanti hubungan itu menjadi hubungan yang halal. 
aku tahu kau marakan aku ,sebab aku masih suka kan dia, yesss! aku mengaku.rasa sayang aku pada dia memang ada lagi,dan tak kan pernah padam. aku tak tahu kenapa aku boleh ada perasaan bodoh macam itu kat dia ! sedangkan dia dah banyak menyakitkan hati aku! :')
tapi aku tak mampu,aku tak kuat nak hadapi ini semua. kadang kadang aku cuba lupakan dia. still masih sama perasaan aku pada dia! :') aku tak tahu. maafkan aku.
mungkin lepas ini kau tak kan percaya lagi dengan aku. tapi percaya lah aku akan cuba lupakan dia.aku try bangkitkan diri aku kembali. aku cuba buangkan perasaan itu jauh jauh dari hidup aku.agar dia tahu betapa deritanya aku selama ini bila dia meninggalkan aku dengan seribu satu alasan. 
bagi aku masa untuk bersendirian,suatu saat nanti aku akan tahu isi hati aku yang sebenar.
:'). bye assalamualaikum
EZZUL HAKIMEY .....

Thursday, 14 March 2013

finally! i pass :D


Happynye hari nie,akhirnya pass jugak dalam test jpj, gembira tahap dewa nie,hehe 
mana tak nya,aku menunggu dari pagi kot,pukul 11.30 pagi baru giliran aku untuk test jalan raya,dengan panas menunggu ,dengan aku pakai baju kemeja yang boleh tahan haba nya.buatkan aku tak ada mood nak ambil test,alang alang menungu,nasib baik dapat jpj yang boleh dikatakan,emm ok lah. :) tak ada lah kejam sangat,cuma tegas orangnya, dia nampak muka aku dah cuak nak bawa kete,habis macam mana. jalan kat depan aku nie tengah diperbaiki, aku dah gelabah macam nampak hantu dah, dengan lori besar gila kat depan, boleh dikatakan panjang jugak ekor lori itu,tinggal bagi masa untuk bagi aku jalan je, nasib tadi tak banak kete,yang paling aku suka bila dekat bukit yang kat kilang itu.lampu isyarat aku hijau, menjerit dalam hati ! ,< alhamdulilah hijau nie, dalam hati kata lagi.jangan lah merah,jangan lah. bagi lah aku lepaskan kete aku nie ah. takut nak main bukit kat situ. kebanyakkan orang failed kat situ lah. tapi selamat lah aku :) hehe
happpy sangat dah lepass! dah tak pyah fikir lagi pasal test dah. ringan sikit kepala aku. tidak ,ya Allah tak tahu nak cakap. berserah je lah.sebab malam tadi aku mimpi muka jpj je then dia gagalkan aku dalam test. menangis aku. kesian pada mak aku tak pasal kena keluarkan duit lagi. tapi mimpi itu tak jadi kenyataan.akhirnya saya LULUSSS!
sukkkkanyyaaa! ayah menunggu keputusan aku dirumah,malas nak cal nak bagi surprise sikit kat diaorang .hehe jahatkan aku? hehe ^_^
dapat jugak pegang lesen P, :P 
happpy sangat ! ok,kita sambung di hari yang lain. kita makan dulu
byee,assalammualaikum! ;) 

Wednesday, 13 March 2013

memoriessss !

HYE,new update untuk hari ini :) lama dah aku tak update story kat dalam blog aku nie.
aishh,kenapa aku happy sangat nie? sakit ke aku nie? :) ari itu dah sakit tak kan nak sakit lagi. ^^ 
korang pernah alami bila kawan kita sendiri menyukai kita secara diam ? dia sanggup lepaskan kita semata mata untuk melihat orang yang dia sayang tersenyum ,itu dah buat dia bhagia. tapi nasib nie,sama macam mana aku alami, aku tak tahu pun dia masih menyukai aku sampai sekarang, malunye sayaaaa  = ___=
hari itu jalan jalan dekat bp mall dengan cousin aku, bila fikir fikir balik,dia tengah cuti, baik aku ajak dia sekali,bukan selalu sangat pun aku jumpa dia. bila fikir fikir balik,kesian pulak dia,lama dah dia nak jumpa aku.tunggu masa aku je bagi lampu hijau untuk jumpa dia.then semalam petang aku jumpa dia dalam pukul bape ek,aku tak igt,tapi yang pasti petang ,2 jam macam itu balik lah.tak tahu nak pergi mana. penat berjalan. nak lintas ke kampung istana itu jauh. sekrang berjalan kaki lah saya bila orang ajak saya jumpa. :) 
tapi tak apa,saya tak kisah. ada kakak aku suruh aku jalan dengan dia,malu siot. dia kata nak belanja aku buku novel. aku pun tanpa segan silu pergi terus ke popular,cari buku novel apa yang menarik,aku terus lah capai then bagi kat dia dengan muka selamber aku je.hehe :)
orang nak belikan kita,kita amik je lah.lagi pun dia nak bagi hadiah sebelum aku sambung pelajaran aku di negeri terengganu. nanti tak dapat jumpa lagi.mesti korang tanya kn,aku dah ada hubungan special ke dengan dia? aishhh tak ada lah..aku cuma berkawan rapat dengan dia je,mengenal lagi hati budi dia,kalau dah tertulis dia untuk aku.terima je lah. buat aku tersentuh bila dia hadiahkan al quran pada aku ,ya ALLAH :') tersentuhnya hati ini. 
aku cuma ambil 2 novel dan dia tambahkan satu al-quran untuk aku. rasa macam ya allah kenapa lah aku tak nampak kebaikan dia selama ini,kenapa aku buta ,tak reti menilai mana permata dan mana kaca, aku yakin dia smemangnye lelaki yang baik, nak ke dia dia dengan aku.aku bukan nya baik sangat pun.. tapi ok lah :)) sempat puji dia sendiri lagi. tapi yang pasti waktu aku bersama dia,aku rasa tenang je,dan paling aku tak tahan dia selalu bawa aku ke tempat aku berjumpa dengan ex aku yang dulu.teringat aku pada dia balik.ya allah,lupakan aku pada dia ya allah.. ,<  jangan igtkan aku pada dirinya lagi...
emmmm,okk lah jum tengok gambar aku bersama dengan dia dan jugak novel serta hadiah yang sangat bermakna buat diri aku untuk tersenyum kembali :') 


 Gambar 1: tak dirancang ok,pakai warna yang sama,
location:bp mall..
Gambar 2: novel yang aku pilih,tak tahu sedap ke tak,tak ada
mood nak baca.. hehe
 Gambar 3: ini pun aku tak baca lagi,tapi best lah kot.
kalau baca snopsisnye..
Gambar 3: hadiah yang sangat bermakna buat diri aku yang aku tak kan pernah lupa
al-quran al karim.

 bukan pergi berdua ,tetapi pergi berlima,seperti biasa bersama cousin tercinta lah apa lagi. saya mana ada kawan sangat,semua kawan dah lari ke KL,tinggal aku sorang je kat Johor. tak apa lah,family ada pun dah cukup :)) okk lah ,sambung story di lain hari,saya nak tidur.esok ada test jpj. doakan saya lepas test esok
AMINN ;) byeee assalamualaikum ..



Sunday, 3 March 2013

tiba masanya

Tiba masanya untuk aku pergi dari hidup kau,dan tiba masanya untuk aku berhenti mengharap pada diri kau.
tak rasa menyesal pun biarkan dia pergi.
hidup kita memang berbeza.
hilang kau tak apa,asalkan aku tidak hilang keluarga aku
mereka sentiasa ada sewaktu kau tiada disisi aku.
enjoy lah dengan kehidupan kau sana, aku tak mampu memberi apa yang kau inginkan. dan aku tidak mampu untuk mengubah diri kau seperti dahulu. :))
redha itu penting bagi aku,walaupun ia memakan masa ^__^ 

berbhagialah dengan pilihan dan kehidupan kau. :) aku bukan wanita yang baik untuk diri kau,dan lupakan tarikh perhubungan kita. tiada gunanya disimpan didalam minda,kerana ia amat menyakitkan :) 
asal kau tahu,aku kuat kerana aku ada Tuhan dan keluarga aku disisi.
kerana tiada mereka,aku tidak akan dapat menerima kenyataan ini..
jaga lah diri kau dengan sebaik mungkin. :)