Large Rainbow Pointer

Saturday, 29 December 2012

Hye dan assalamualaikum,lama dah tangan tak pegang keypad laptop Acer aku nie ah.sekali sekala nak jugak tengok perkembangan semasa di dunia kita nie,lama dah aku menyepi .lagi 2 hari lagi genap untuk setahun bagi tahun 2012.2 hari lagi jugak dah nak masuk tahun baru.tahun baru emm,rasa macam tak semangat nak celebrate coz aku emm tah ,tak tahu nak cakap :) tapi ok lah orang kata dah masuk tahun baru ,kena ada azam yang kuat.Azam ea,azam aku lagi 2 hari lagi ape ek? korang punya azam ape,share lah sikit dengan ekah .hehe, Azam aku untuk 2 hari lagi nie tak ada ape yang penting selain daripada belajar,belajar dan belajar,itu lah azam aku nak buat mak dan ayah gembira dengan pencapaian aku dan masa depan yang cerah,insyaallah.,bukan untuk tahun 2013 saja,untuk tahun seterusnya sampai lah dunia berakhir. Bahagiakan ibu bapa cukup penting bagi aku. mereka yang pertama dan terakhir.tiada siapa lagi yang aku ada di dunia ini,mereka semangat aku untuk aku bangkit dari semasa ke semasa.
Nak cerita sikit nie,tak silap masa itu cuti hol,aku dan family pergi bercuti sampai 27/12/12.kitaorang pergi lah jalan-jalan dekat perak,kelantan,cameron dan melaka.banyak tak ?? jalan,jalan dan berjalan.seronok lah jugak dapat hilangkan tension .best sangat dapat pergi jalan-jalan.kalau korang nak tahu,Ayah aku nie tak suka berjalan,sebab itu jarang sangat dapat bercuti bersama.kalau mak atau ayah dapat cuti sikit ,tak lain tak bukan of cos lah akan balik ke MELAKA, emm bosan,bosan,dan bosan.tapi best lah jugak.tapi boring.,mesti korang pening kan baca,hehe tak ada lah rumah nenek aku itu tak macam kampung,so aku tak dapat rasa suasana kampung sangat kat sana.nak keluar jalan-jalan depan rumah pun tak boleh,sebab ayah tak izinkan.tapi nasib baik kedai sebelah rumah je,tak payah lah nak jalan bawa kete pergi ke pekan. senang untuk beli barang-barang keperluan. teringin nak pergi dekat kawasan sawah padi. nak rasa suasana damai ,mesti tenang dan nyman je kan.tak ada ganguan langsung melainkan binatang yang paling aku benci,benci dan benci. "PACAT"  series paling aku tak suka kalau nampak pacat. 
Bila boleh dapat pergi kan?agaknya time aku dah ada perkerjaan sendiri agaknya baru aku dapat pergi kedah ! :D sukanya kalau dapat pergi kedah, 2 negeri yang paling aku suka pergi pahang dan kedah.pahang pulak sebab  ada CAMERON! cameron tempat nya pun tenang dan damai jugak.paling suka lah.siapa-siapa yang nak pergi cameron itu,jangan lupa ajak aku ;) hari-hari pergi pun tak akan jemu. ,kedah pun sama.kedah ada sawah padi. 2 negeri nie paling aku suka pergi. tenang dan damai suasana kat 2 negeri ini. 
korang baca mesti pening kan,citer aku campur-campur. sebab itu aku tak letak tajuk besar kat atas.aku tak tahu nak letak tajuk apa ,sebab banyak yang aku nak cerita.sory lah ea. saja je nak peningkan korang.tak ada kerja sebenarnya.kesal sangat nie result tak boleh tengok! ,<  macam mana nak tengok result,kepala nie pening pikirkan result ,bape pointer lah aku dapat. series aku risau mat!
soalan dia hari itu susah gilaaa >,<  tak puas hati nie.lain yang aku stdy,lain pulak soalannya. rasa macam nak koyak2kan kertas itu ,pakal je markah ada kat  kertas 2,kalau tak memang aku dah koyak2 kan kertas itu. sedih sangat nie tak dapat jawab sepenuhnya ! :'((  risaaauuu ....
byeee,jumpa lagi pada tahun akan datang.tunggu update aku lagi 2 hari lagi! HAPPY NEW YEAR! 

Just nak wish : GOODBYE 2012 (memoriessss )
              WELCOME 2013     (new life ) 

assalamualaikum

Tuesday, 25 December 2012

TAK ADA APA NAK CAKAP JUST NAK 
BAGI SATU SENYUMAN YANG SEIKLAS-IKLASNYA 
:) :) :) 
:D :D :D
OK,BYE NAK BELAJAR KERETA 
ASSALAMMUALAIKUM!
SENYUM LAGI
:DDDDD

Tuesday, 18 December 2012

Rasa macam nak buat sesuatu :)

Assalammualaikum semuanya, untuk hari nie nak update pasal topic kat atas 2 ah. apa yang rasa macam nak buat sesuatu 2? hehe korang nak tahu tak ,aku sebenarnya nak cuba memasak sendiri :) iyelah kita kan orang perempuan, kalau pandai mana sekali pun kalau kurang satu dalam diri,susah kan dan aku tak nak khwin selagi belum boleh pandai memasak,bujang ke tua pun tak apa,aku snggup:DD . so hari nie aku nak cuba belajar masak mengunakan youtube, hehe, hanya itu yang termampu. :D . 

Dulu masa aku belajar kat kolej private dulu,aku ada lah cuba masak-masak sikit, diaorang tinggalkan aku dan kakak aku hanya sardin dan telur serta nasi. so nak tak nak aku kena cuba lah masak sardin. maklum lah first try kan mesti lah rasa macam2 hehe 
aku nie mana lah tahu masak,kalau setakat yang senang2 2 boleh lah.. aku letak lah geram serta gula dalam sardin aku , last2 bila dah diangkat ,emm malas nak koment :))
makan lah apa yang ada, akak aku pulak dah macam pngkritik profesional lah pulak kan, sesedap dia je kan koment,masak tak nak makan je tahu. at least adalah jugak aku kenyangkan perut dia yang kalau satu hari 2 boleh makan sampai tengah malam.huh sabar je lah. aku pura2 tidur ,sebab malas nak layan perut dia yang bocor 2. 

untuk hari nie pulak ,aku rasa macam nak try masak "ayam paprik" bunyi macam sedap kan,kalau korang nak tahu nie lah makanan fvourite aku yang paling aku minat minat gila lah. sedap tau,aku tengok kat youtube 2 dia masak sedapnya,rasa macam nak masuk dalam screen laptop nie ah,nak amik sikit. tapi nasib baik tak boleh masuk,kalau boleh masuk dah lama aku ada kat sebelah tukang masak 2 .hehe :)) 

tapi bila aku rasa macam nak masak Ayam paprik hari nie,buka2 peti ais tengok ayam tak ada lah pulak ,emm terbantut niat aku nak buat. emm sedihnya. baru nak mengidam makan sesuatu. sekali dia membatalkan slera aku lah. kalau lah mak aku kerja,pulak 2 kalau ada kete kat rumah nie ah,dah lama bawa kete g k4 jap, sebab nak beli Ayam :))
tapi tak boleh, kakak aku pergi kerja bawa kete,mak aku pulak hari nie cuti.tak ada harapan lah nak keluar. emm sabar je lah.. 

tak ape,nanti aku akan cuba jugk masak Ayam paprik , tunggu je lahh.. :) saya budak baru nak belajar nie.. :)) jum tengok gambar yang baru aku search kat google..  
AYAM PAPRIK buatan cik fieqah,alamak ai berangan je aku nie hehe ^_^ 


Saturday, 15 December 2012

Selamat Hari Lahir :)

Selamat hari lahir to my mother yang ke ?? haha biarlah rahsia. aku tahu dah cukup :)) 
terima kasih menjadi ibu yang sentiasa sabar dengan karenah suami serta anak-anak yang cerewet :').terima kasih jugak sebab dah menjadi ibu yang baik serta menjaga makan minum suami serta anak-anak. sampai semuanya jadi gemuk2,hehe bukan gemuk tapi sihat ,alhamdulilah :) 

terima kasih kerana membesarkan kami dengan mendidik dengan ajaran yang betul, terima kasih memberi layanan sepenuhnya kepada keluarga, semoga syurga menanti disana. terima kasih kerana mendoakan kehidupan serta masa depan anak-anak , last dari adik untuk mak tercinta! dengar lah sebuah lagu yang menyentuh perasaan adik sendiri. :') 

 
Ibu bergenang air mataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian

Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tak pula kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa

Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu yang telah terkorban
Tak dapat kubalasi akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu

Ibu kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amatlah aku harapkan
Kerana disitu letak syurgaku

Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan

Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana...

Kasih sayangmu sungguh bernilai
Itulah harta yang engkau berikan
Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu 


                                      cinta hati saya di dunia dan diakhirat :')

Friday, 14 December 2012

Bisikan Nurani

Lautan kematian ombak
Tenang pantai tiada terusik
Begitulah tasik hatiku
Sejak kehadiranmu

Betapa aku hargai
Anugerah syurga di dunia
Doa kudus aku panjatkan
Semoga dirahmati

Telahpun ku syukuri
Di dalam hidup ini
Cinta suci kurniaan Ilahi

Kejernihan wajahmu
Sempurna pada pandanganku
Kau kirana
Keturunan terpilih
Disanjung serta dihormati
Kau permata
Kesederhanaanmu
Mengecap kekayaan dunia
Kau mestika
Ketaqwaan dirimu
Itu yang merantai jiwaku

Bukan aku memuji
Apalagi memuja
Salahkahku kagumi… perhiasan duniawi

Bisikan nuraniku
Engkaulah pilihanku
Akanku pertahankan
Amanah suci ini

Wednesday, 12 December 2012

Putera Rayyan

Hye, untuk hari ini jum layan topic aku kali nie, about "putera Rayyan" why aku update pasal citer ini,sebab aku suka lah dengan citer nie.. :) citer nie best tau,pasal kerabat diraja yang khwin dengan seorang perempuan biasa yang bukan dari ktrunan diraja. emm
kesian pulak aku tengok perempuan dalam cerita ini, stress sampai hospital terus. paling aku menympah dalam citer ini,suraya nama dia,mak ai gedik gila kot,laki orang pun sibuk nak kacau, dia bukan siapa2 pun and tak ada kene mgena dengan keluarga putera rayyan pun,sibuk je. emm maklum lah pilihan bonda putera rayyan yang kononnya bakal jadi wife kepada rayyan,memang tak lah kan,kalau aku jadi laki pun aku tak nak lah beristerikan perempuan macam itu,penuh asad dengki je dalam hati.emm kesian wife putera Rayyan dah macam separuh giler kot, sedih pulak aku tengok citer ini,:')

mesti korang nak tahu kan kenapa aku nak bercerita pasal drama putera rayyan ini,hehe sebenarnya aku suka lah dengan cerita ini, best kot kalau layan time boring2 macam nie...
seronok tau.. kesian gilar2 kat permpuan itu lah,kesian sangat,jahat betul.. harap laki dia tak tinggalkan isteri dia..  malam nie aku nak tengok lagi citer ini,korang tengok jugak lah
hehe,setiap hari selasa-khmis pukul10.30 malam hnya di tv 3.. hehee.. 
bye2... :)