Large Rainbow Pointer

Friday, 27 December 2013

cube nasib :)

Assalamualaikum ! 

Hyee korang, lama da aku tak berblogger, mungkin sebab bz sikit dengan asgmnt dan test.. 
okk,untuk sem kali nie rasa-rasanya sem kali nie aku boleh bawa dengan ok je,tak ada masalah. just untuk naikkan pointer 3.00 ke atas ... hehe.. emm masa sem lepas target biasa2 je,alhamdulilah sem lepas aku dapat bolehh lah,sedap mata memandang :) 
bila pointer naik terus mak aku tambah duit poket jadi RM400.00 ..ahhhh,banyak tak.. hehehe...

okk ,korang doakan lah aku sem kali nie aku dapat capai target yang aku ingin capai.. insyaallah,mudah-mudahan lah kan... :)) . sekarang nie nak cerita pasal malam nie,hehe
apa yang aku cube nasib uh?? :) korang tahu tak ? aku belajar memasak lah .. hehe
kang,kalau korang perasan pasal story yang aku pernah cerita kan,pasal nasi paprik tak silapnya lah. kan aku kata yang aku nak share lah sikit,apa yang aku masak.walaupun baru permulaan.. apa orang kata,first try.. hehe :) 

kalau korang nak tahu,aku belajar masak pasal jemput2 ikan bilis.akak aku yang ajarkan.. 
dia ajar sebab aku yang suruh ajar,sebab nanti kat ostel aku boleh masak sendiri,jimat sikit duit,betol tak..sambil-sambil uh,boleh lah diet badan sikit.. hehe

okk,jum tengok gambar jemput-jemput yang sempat aku snap gambr tadi.. :) 
 ahhh,nie lah yang aku maksudkan,sedap tak ?ahh nie kalau orang johor cakap ,kalau tak ada sambal kicap memang tak sah,kalau dicecah dengan sambal kicap,konfirm menjilat jari . hehe :) 
tak tahu lah sedap ke tak, first try nie ,korang bagi lah semangat sikit kat aku, baru rasa nak belajar masak lagi.. hehe :)

to awak : awak malam nie saya belajar masak. :) first try nie .. hehe .awak bagi lah semangat sikit kat saya eh awak.. :) okk lah,bye...assalamualaikum

Thursday, 5 December 2013

CUTI BANJIR SAMBIL CARI KATAK :)

HYee , :) assalamualaikum ! hari nie nak update pasal topic yang kat atas 2, pantai timur dilanda banjir lah. hujan lebat yang tak berhenti-henti melibatkan negeri yang aku duduk nie,diteglami air. agak-agak boleh balik johor tak rasa nya akhir bulan nanti ? macam mana nak balik johor,semua jalan yang menuju ke johor di tutup. 

lecture pulak tak dapat nak datang,sebab banjir, pelajar yang duduk luar kolej pun tak dapat nak datang,sebab bandar kuala berang da ditgalami air, dalam musim-musim hujan nie,lecture aku bagi tugusan suruh cari katak untuk buat experiment tentang katak. 
urrmmm,dalam mimpi lah aku boleh tangkap katak, siapa boleh tolong aku? :) nak bagi upah nie, hehe

kekadang, malam-malam dengar suara katak panggil hujan,tapi kalau nak tangkap masa uh, memang tak lah, perlukan katak dalam masa 3 hari lagi. pada pendapat korang nak beli ke atau nak tangkap?? urmm kalau difikir fikir kan balik,kalau beli rasa membazir,kalau tangkap tak tahu boleh tangkap ke tak. urmmm dugaan lah macam nie :( 

macam tak nak kena mengena pun dengan katak uh, tapi bila ingat balik,lecture cakap kalau awak ada katak,saya bagi markah penuh,kalau tak ada katak markah sikit. tapi boleh ke aku dapatkan katak uh dalam masa 3 hari ? urmmm nak tak nak aku mesti dapatkan pertolongan daripada kawan je sekarang nie aku harapkan .